Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

KEIMENA Κ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ














Υπογραφές συμπαράστασης

•15/12/2008 • 12 Comments

*Solidaritätserklerung auf Deutsch*

*Солидарность с протестами в Греции!*

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αλληλεγγύη στους διαδηλωτές στην Ελλάδα!

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις δίκαιες διαδηλώσεις των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνδικάτων στην Ελλάδα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό το Σάββατο 6/12 δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Η καταχρηστική και ατιμώρητη αστυνομική βία είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα. Η αστυνομία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κακοποιεί διαδηλωτές, βασανίζει κρατούμενους. Οι ένοχοι δεν τιμωρούνται.

Όμως, ένα κράτος που κάνει πλιάτσικο στην κοινωνία έχει ανάγκη την αστυνομική βία και την καταστολή. Την κοινωνική εξέγερση στην Ελλάδα την πυροδότησε η γενικευμένη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Οι διαδηλώσεις έχουν βαθύτερα αίτια. Αποτελούν αντίδραση:

στη φτώχεια, την ανεργία, τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης: Ενώ το κόστος ζωής συστηματικά αυξάνεται, οι εργαζόμενοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα, παίρνουν μισθούς πείνας και συχνά δουλεύουν ανασφάλιστοι. Ένα από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά την απόπειρα γενικευμένης αποδιάρθρωσης του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα ήταν και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα υπό κατάρρευση: Τα σχολεία υποφέρουν από χρόνια έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοπλισμού. Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο είναι όνειρο θερινής νυκτός για όποιον δεν κάνει φροντιστήριο.

σε ένα υποχρηματοδοτούμενο και εγκαταλειμμένο πανεπιστήμιο: Το δημόσιο πανεπιστήμιο υποφέρει από χρόνια υποχρηματοδότηση. Η ελληνική κυβέρνηση όμως, αντί να αυξήσει τη χρηματοδότηση, προσπαθεί να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για να πετύχει μάλιστα το στόχο της, δεν δίστασε να επιχειρήσει –εις μάτην– την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η έτσι κι αλλιώς άθλια κατάσταση του πανεπιστημίου επιδεινώθηκε περαιτέρω από την εφαρμογή της Συνθήκης της Μπολόνιας.

Αλληλεγγύη στην ελληνική εξέγερση!


Δελτίο Τύπου προς τα ελληνικά ΜΜΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Bερολίνο, 10/12/2008

Αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, δεκάδες έλληνες που μένουμε στο Βερολίνο, αλλά και ευαισθητοποιημένοι γερμανοί πολίτες, συγκεντρωθήκαμε αυθόρμητα έξω από το ελληνικό Προξενείο και συμπαρασταθήκαμε στην κατάληψη που ήταν σε εξέλιξη. Αφού αυτή έληξε ειρηνικά, συστήσαμε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βερολίνου, για να ενημερώσουμε τη βερολινέζικη κοινωνία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα:

Στην Ελλάδα η αστυνομία σκοτώνει: σκοτώνει νέους, σκοτώνει μετανάστες, σκοτώνει τσιγγάνους. Στην Ελλάδα η αστυνομία καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα: βασανίζει κρατούμενους, χτυπάει διαδηλωτές. Το κράτος παραβιάζει τους ίδιους του τους νόμους και οι υπεύθυνοι δεν τιμωρούνται ποτέ.

Θεωρούμε ότι η εξέγερση του ελληνικού λαού με αφορμή τη δολοφονία σε καμία περίπτωση δεν είναι τυφλή βία. Εκφράζει την αγανάκτηση απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Τα κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα είναι οξύτατα. Κι όταν δεν λύνονται, συσσωρεύουν οργή και αγανάκτηση.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βερολίνου συμπαραστέκεται στον αγώνα του ελληνικού λαού: Την Τρίτη 9/12, την ώρα της κηδείας του Αλέξανδρου συγκεντρωθήκαμε ξανά έξω από το Προξενείο και ενημερώναμε τους περαστικούς. Είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα εγκλήματα που διαπράττει το ελληνικό κράτος ενάντια στη νεολαία, τους μετανάστες, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ενάντια σε όλη την κοινωνία.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βερολίνου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial