Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008

NEO ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ(ΦΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Χθες, πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας απόπειρα, στο κτήριο του ΟΤΕ στην Γ' Σεπτεμβρίου.

Καμία 15αριά άτομα μοίρασαμε κείμενα και μαζέψαμε υπογραφές για τη δημιουργία του σωματείου. Ήδη 25 εργαζόμενοι εχουμε υπογράψει, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ σύντομα μπορούμε να προχωρήσουμε στα τυπικά (κατάθεση του καταστατικού στο πρωτοδικείο κτλ.) για την ίδρυση του σωματείου.

Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών (η συλογή των υπογραφών γίνεται και μέσω mail, swmateiostonote@gmail.com, απαραίτητα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Όνομα πατρός, Τμήμα/ειδικότητα) ενώ σύντομα μαζευόμαστε όλοι μαζί για να συζητήσουμε από κοντά (μέρα και ώρα θα αναρτηθεί στο blog και σε αφισες).

Μέχρι τότε: μιλήστε και σε άλλους εργαζόμενους στον ΟΤΕ για την πρωτοβουλία για σωματείο, στείλτε μας mail με ιδέες, προτάσεις, κειμενα. Το σωματείο μας αφορά όλους-όλες!

παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ!

Γιατί; Ξέρουμε ότι θα δουλεύουμε στον ΟΤΕ κάποιες ώρες τη μέρα για ένα χρόνο. Τι νόημα έχει; Θέλουμε ένα σωματείο για να μην εξαρτόμαστε από τις καλές προθέσεις των επιβλεπόντων, των προϊσταμένων, των διευθυντών μας. Θέλουμε ένα χώρο για να συζητάμε, να οργανώνουμε τις διεκδικήσεις μας, να συντονιζόμαστε μεταξύ μας, να λέμε ΟΧΙ. Θέλουμε ένα σωματείο που να μας προστατεύει από τις αυθαιρεσίες της παλιάς και της νέας διοίκησης –κι αν είμαστε τυχεροί/ές και στο τμήμα μας είναι καλύτερα τα πράγματα, θέλουμε ένα σωματείο για να στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους μας που «τρώνε πακέτο»: η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Θέλουμε ένα σωματείο γιατί είμαστε εργαζόμενοι/ες, όχι «παιδιά» που τα μαλώνουν ή τα καλοπιάνουν. Θέλουμε ένα σωματείο που να μην είναι σφραγίδα ή κομματική παράταξη. Θέλουμε ένα σωματείο γιατί οι «από πάνω» είναι οργανωμένοι.


Θέλουμε σωματείο γιατί έχουμε εξέγερση και ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Ας το φτιάξουμε! Χρειάζονται μερικές μόνο υπογραφές και ένας χώρος για συνέλευση!ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ
http://swmateiostonote.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial