Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ο SAMURΑI επισκεφτηκε το κατελλειμενο εργατικο κεντρο Σαλονικης. Η καταληψη του εργατικου κεντρου αποτελει ενα γεγονος μεγαλης σημασιας στην πολη μιας και ο εν λογο χωρος (κατα την προσωπικη μου αποψη)συμβολιζει την μιση και παραπανω ιστορια της πολης, τους εργατικους αγωνες κ τις θυσιες εργαζομενων στις απαρχες του 20ου αιωνα.
Με αφορμη την δολοφονικη μαφιοζικου τυπου επιθεση στην συνδικαλιστρια εργατρια Κουνεβα, απο μπραβους των αφεντικων , ομαδες και συνειδητοποιημενα ατομα της πολης αποφασιζουν να καταλαβουν τον εν λογο χωρο.
Χαρακτηριστικη ειναι η απαθεια που εχουν δειξει οι διοικησεις εργατικων σωματειων αλλα και του ιδιου του εργατικου κεντρου απεναντι στην δολοφονικη αποπειρα κατα της ατυχης εργατριας.
Χτες δε, μαθαινουμε πως μετα την επιθεση αγνωστων στην επιθεωρηση εργασιας Θεσσαλονικης , ο εκει προισταμενος σε δηλωσεις του υποβαθμισε την επιθεση στην καθαριστρια Κουνοβα ,ενω δεν παρελειψε να εστιασει στους σπασμενους υπολογιστες που αφησε πισω της η ενεργεια των αγνωστων.(Να θυμισουμε πως και η επιθεωρηση εργασιας, οπως και τα εργατικα κεντρα ειναι θεσμοι στην υπηρεσια της προασπισης των εργατων-υποτιθεται. Οποιος εχει επισκεφτει εστω κ μια φορα τις εν λογο υπηερεσιες θα χει κταλαβει πως στελεχωνονται απο βολεμενους μονιμους υπαλληλους που αντιμετωπιζουν τα εργατικα προβληματα με την ιδια σοβαροτητα που θα αντιμετωπιζαν μια το χυσιμο του καφε απο το φλιτζανι τους)
Οφειλα να επισκεφτω λοιπον την καταληψη του εργατικου κεντρου. Τρβηξα καποιες φωτογραφιες.
Οι φωτογραφιες που επελεξα να τραβηξω , πιστευω δειχνουν την λογικηκαι την κτευθυνση στην οποια πανω κινειται η κατληψη.
Αποφυγα να τραβηξω τα ατομα (οχι γιατι μου το αρνηθηκε καποιος) αλλα γιατι πιστευω πως δεν εχει ιδιαιτερη σημασια κατι τετοιο.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial