Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΝΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG -ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ



Ταραχές σε Βουλγαρία και Λετονία.

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Λετονία
Ογκώδης αντικυβερνητική διαδήλωση στη Ρίγα, συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς.



Με δακρυγόνα και ρόπαλα αντιμετώπισε η αστυνομία στη Λετονία τους χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της Ρίγα, παρά τη βροχή, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδες διαδηλωτών πολιόρκησαν το κοινοβούλιο.
Είχε προηγηθεί ογκώδης ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων, που ζητούσαν πρόωρες εκλογές, σε μία χώρα που είναι υποχρεωμένη να πάρει δάνειο ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας της ύφεσης.

«Διαλύστε το κοινοβούλιο», φώναζαν οι διαδηλωτές που πολιόρκησαν το κτήριο της Βουλής και πετούσαν μπουκάλια και αυγά εναντίον των αστυνομικών. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα.
Η ογκώδης αντικυβερνητική κινητοποίηση θύμισε τις διαδηλώσεις του 2007, όταν οι διαδηλωτές υποχρέωσαν τον τότε πρωθυπουργό σε παραίτηση. Ωστόσο τα τέσσερα κόμματα που κυβερνούσαν το 2007 παρέμειναν στην κυβέρνηση και σήμερα οι διαδηλωτές τα κατηγορούν ότι μαζί με τον πρωθυπουργό, Ίβαρς Γκοντμάνις, διαλύουν τη χώρα.

«Έχουμε μόνο ένα αίτημα προς τον πρόεδρο: να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και να διαλύσει το κοινοβούλιο», δήλωσε ο Άρτις Πάμπρικς, πρώην υπουργός Εξωτερικών και τώρα βουλευτής της αντιπολίτευσης.
Η Λετονία είχε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον περασμένο χρόνο, όταν η πιστωτική κρίση έπληξε τη χώρα και η κυβέρνηση στράφηκε στην αναζήτηση ξένης βοήθειας για να στηρίξει τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στη διαδήλωση πήραν μέρος περίπου 10.000 άτομα. Οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις υποστηρίζονται από περίπου 20 οργανώσεις και αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Πηγή: kathimerini.gr

Ταραχές στη Σόφια
Δεκάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια στη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση.


Οι ταραχές ξέσπασαν στη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης που πραγματοποιούσαν μπροστά από το κοινοβούλιο περίπου 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φοιτητές, αγρότες και οικολόγοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στο πλέον φτωχό και διεφθαρμένο κράτος της ΕΕ . Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη περίπου 30 διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης του Σεργκέι Στανίσεφ και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών λόγω της αποτυχίας της να καταπολεμήσει την εκτεταμένη δωροδοκία και το οργανωμένο έγκλημα και να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της παγκόσμια ύφεσης. Μερικοί διαδηλωτές φώναζαν "Παραίτηση" και "Μαφία".
Δεκάδες διαδηλωτές πετούσαν χιονόμπαλες και μπουκάλια στο κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της διαδήλωσης με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών.

"Μπουχτίσαμε να ζούμε στην πιο φτωχή χώρα με τη μεγαλύτερη διαφθορά", σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της διαδήλωσης στη Σόφια. "Πρόκειται για μια μοναδική διαμαρτυρία που ενώνει τους ανθρώπους λόγω της επιθυμίας τους για αλλαγή και της επιθυμίας τους να ζήσουν σε μία φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα".

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 70% του πληθυσμού της Βουλγαρίας επιθυμεί την παραίτηση της κυβέρνησης και ποσοστό 75% αποδοκιμάζει το έργο του κοινοβουλίου, επικαλούμενο την έλλειψη προόδου στον αγώνα κατά της διαφθοράς.
Η ΕΕ τιμώρησε εξάλλου πέρυσι τη Βουλγαρία για τη βραδυπορία της στην καταστολή της δωροδοκίας και του οργανωμένου εγκλήματος, αναστέλλοντας τη χορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της βοήθειάς της.

ΣΧΟΛΙΟ SAMURAI
Κατα τη διαρκεια της ελληνικης εξεγερσης διφοαρα εθνικιστικα-πατριωτικα κ καλα μπλογκ μιλαγαν κ ανεφεραν πως δεν υπαρχει εξεγερση αλλα μια υποκινουμενη συνομωσια απο πρακτορες των αμερικανων των βρετανων κ των σκοπιανων που θελανε μεσω Ελλαδα να χτυπησουν την Γαλλια κ την Ρωσια (αχαχαα)
Προσπαθουσαν να περασουν ενα κλιμα του στυλ "πως αυτοι που πεινανε ή καθονται να πεινανε αγκλια με την ελληνικη σημαια ή απλα δεν εξεγερονται ή τραγουδαν τον εθνικο υμνο κ δεν κανουν σεξ κ λοιπες παπαριες-αλλωστε οτι κατεβαζε η γκλαβα τους γραφανε)
Τωρα που ξεσηκωθηκε η Λετονια, η οποπια εχει αντι-ρωσικη κυβερνηση και οι διδηλωτες ζητουντ ην παραιτηση της, μαζι με την Βουλγαρια που εχει φιλο-αμρερικανικη κυβερνηση(στειλαν κ στρατο στο Ιρακ οι Βουλγαροι) κ παλι οι διαδηλωτες ζηταν την παραιτηση της κυβερνησης, οι δικοι μας ακορδεξιοι τι θα βρουν να πουν;
Ας τους βοηθησουμε δινοντας τους μερικες πιθανες συνομοσιωλογικες απαντησεις
1)Ειμαι ελλην, πηρε το γιουρο το2004, δε με νοιαζει τι κανουν οι μογγολοι
2)Η Ελλας βαλεται απο παντου, επαγρυπνηση πατριωτες , οι Σικελοι διεκδικουν τους ΠΑΞΟΥΣ
3)Οι αντι-αμερικανικες διαδηλωσεις του λαου της Λετονιας εχουν ως στοχο τα πετραιλαια του Αιγαιου
4)Διαδηλωνουν οι απενταροι Βουλγαροι, οχι γιατι τους κλεβει η κυβωερνηση τους αλλα επειδη δεν χωνεψαν την ηττα του 1912
5)Πισω απο αυτες τις διαμαρτυριες κρυβεται η ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ που ως στοχο εχει την εξολοθρευση του λαου της Βραζιλιας, ανοιγοντας ετσι τον δρομο για την ελευση εξωγηινων εβραιων κομαντος που θα καταλαβουν τα πετραιλαια του Αιγαιου κ θα ανατρεψουν τον Καραμανλη και θα εγκαθιδρυσουν μια κεντρο-αριστερη κυβερνηση αποτελουμενη απο Αθιγγανους, Πακιστανους, Τουρκο-μογγολους και Αμερικανους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial