Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ

Σ ε εναν ακομα πολεμο με την πανισχυρη πολεμικη μηχανη του Ισραηλ, οι Παλαιστινιοι ηταν τραγικα μόνοι. Διαβαζα καποτε ενα βιβλιο για το αργοτερα επονομαζομενο ποντιακο ανταρτικο στην περιοχη της Μπαφρας. Στην ουσια ηταν ομαδες φυγαδων απο τις συμμοριες των Τσετων κ του στρατου του Κεμαλ, οπου οιγυναικοπεδα κ γεροι φυλαγοταν απο ενοπλους ποντιους σε μια διαδρομη διχως διεξοδο στα βουνα του Ποντου. Καποια στιγμη σ αυτο το βιβλιο αναφερει πως κ εκεινοι οι ανθρωποι ηταν τραγικα μονοι στον αγωνα που κανανε. Περιμενανε βοηθεια απο την Ελλαδα, τελικα πηραν απαντηση πως; ο Ποντος ειναι πολυ μακρια για ενωθει γεωγραφικα με την Ελλαδα. Περιμεναν βοηθεια απο τον Δυτικο κοσμο, τελικα πηραν ειλικρινη απαντηση πως κανεις δεν νοιαζεται για αυτους. Περιμεναν βοηθεια απο την ΡΩΣΙΑ, αλλα η Ρωσια ειχε εμπλακει στον δικο της εμφύλιο. Τοτε ηταν που σηκωσαν τα χερια ψηλα στον ουρανο κ φωναξαν.
"Θεε μου μας ξεχασες ακομα και συ"
Φαινεται πως ο θεοςεχει ξεχασει κ τους παλαιστινιους εκει κατω. Εχει ξεχασει ομως κ τους Ισραηλίνους που αντιμαχονται την πολεμικη λογικη του ιδιου τους του κρατους.
Και αν ο θεος τους εχει ξεχασει αυτους, εδω στην Ελλαδα , δειχνει η λογικη να εχει ξεχασει τα κινηματα αλληλεγγυης.
Εκσπερματωσαν παλιοι καποιοι βλεποντας βομβες στην Παλαιστινη. Βγηκαν να δειξουν την αλληλεγγυη τους μονο στους Παλαιστινιους, αδιαφορωντας για τους Ισρραηλινους πολιτες που στεκοταν αλληλεγγυοι στην Παλαιστινη με εναν τροπο που τους χαρακτηριζει ακομα και προδοτες του εθνους τους. Σε καποιες κουβεντες η δικαιολογια ηταν απλη. "Ναι , υπαρχουν ισραηλινοι που δειχνουν εμπρακτη αλληλεγγυη στους παλαιστινιους , μα αυτοι ειναι λιγοι, μεσα στην ισραηλινη κοινωνια"
Εχετε την εντυπωση πως οι δικες σας οργανωσεις ειναι πλειοψηφια μεσα στην ελληνικη κοινωνια;
Η αντιληψη που εχει το κινημα για πολεμους ανα τον κοσμο θυμιζει ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ -ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ σε ταινια με γερμανους. Χωριζει τους αντιμαχομενους σε καλους κ κακους. Ακομα, χρονια μετα την εξεγερση του Λος Αντζελες κ του Σηατλ βλεπεις το κιηναμ να θεωρει ολους τους αμερικανους ανεξαιρετως, φονιαδες των λαων.
Η ευκολη λυση; Ισως; Αλλα μετα απο χρονια μελετης της ιστοριας δε μπορεις να την ενστερνιστεις κ ας το κανει η πλειοψηφια. Δε μπορεις να δεχτεις πως ενας ολοκληρος λαος , οπως κ να λεγεται αυτος, οτι ειναι φονιας.
Γιατι αν δεχτουμε πως ολοι οι Αμερικανοι ειναι φονιαδες των λαων, αν δεχτουμε πως ολοι οι κατοικοι του Ισραηλ ειναι φονιαδες των παλαιστινιων, θα πρεπει να δεχτουμε κ πως ολοι Ελληνες μαζι σκοτωσαν τον δικο μας Αλεξη. Ε, οχι.
Παρτε ενα βιντεο απο μια εβραια που λεει οσα δε μας ειπαν οι διαφοροι αλληλεγγυοι του αγωνα των παλαιστινιων.
ΥΓ1-Το κειμενο υτο δεν στρεφεται εναντια στους παλαιστινιους αλλα εναντια στους ελληνες πολιτικαντηδες που βγαλαν ή αποπειραθηκαν να βγαλουν πολιτικη κ ψηφοθηρικη υπεραξια πανω στην σφαγη αυτου του ηρωικου λαου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial