Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009



Αποστολή με email

Αν είχα χρόνο... Αν μ' άφηνε ο θάνατος που κανείς δεν σταμάτησε... Αν μπορούσα να σας πω... Πεθαίνω. Ομως εσείς ζείτε. Δικαιώστε με. Πείτε για μένα. Προπάντων στους ανύποπτους. Σε κείνους που δεν ξέρουν. Οι φίλοι μου με λέγαν πρίγκιπα. Δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι το όνομά μου θα επικρατούσε τόσο πολύ στον κόσμο. Αυτοί οι πρίγκιπες πεθαίνουν αθώοι, δολοφονημένοι σε μάχες που δεν δόθηκαν ποτέ...

Μία μαύρη πλάκα πάνω στο μνήμα του Αλέξη έχει χαραγμένους λίγους στίχους - απόσπασμα από τον Άμλετ του Σαίξπηρ. Δίπλα, μία δεύτερη πλάκα με τη φωτογραφία του και ένα μήνυμα από το οικογενειακό του περιβάλλον, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ετών 15, δολοφονήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2008. Μήνυμα που αναμφίβολα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, τελέστηκε χθες το 40ήμερο μνημόσυνο του 15χρονου, σε ειρηνικό, αλλά γεμάτο συγκίνηση κλίμα. Σύμφωνα με το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, η δημοτική αρχή της περιοχής απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα να μην υπάρξουν αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης, το οποίο και έγινε δεκτό.

Οι γονείς του Αλέξη, συντετριμμένοι. Η γιαγιά του ξέσπασε μπροστά στο μνήμα, φώναξε: Θεέ μου, κάνε τον άγγελο, να φωτίζει τη νεολαία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, να έχουν αξίες και ιδανικά. Να μην πάει η θυσία του χαμένη...άγγελος είσαι. Υποκλινόμαστε.



παρμενο απο το tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial