Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΝΕΒΑ, Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ

Η ΟΙΚΟΜΕΤ ΑΕ ΕΒΑΛΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ(;;;)

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ...ΚΑΤΕΘΕΣΑΙ Η ΚΟΥΝΕΒΑ...
ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΜΕΤ ΑΕ...

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα κατάφερε να δώσει τελικά κατάθεση στην Αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης, ύστερα από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στις 22 Δεκεμβρίου από αγνώστους. Η Βουλγάρα συνδικαλίστρια δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει και η κατάθεσή της ήταν γραπτή. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, εκείνο το βράδυ την πλησίασαν δύο άνδρες την ώρα που έμπαινε στο σπίτι της, στα Πετράλωνα, και χωρίς να της πουν τίποτα της άνοιξαν το στόμα και της έριξαν βιτριόλι μέσα σε αυτό. Παράλληλα εξελίσσεται και έρευνα στον χώρο συγκεκριμένων εταιρειών σεκιούριτι, μέσα από τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες πως προέρχονται οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν στοιχεία για εταιρείες οι οποίες υποχρεώνουν τους εργαζομένους τους να εργάζονται με λιγότερα χρήματα από όσα προβλέπουν οι συμβάσεις τους, ενώ έχουν κερδίσει μειοδοτικούς διαγωνισμούς όπου αναφέρονται ποσά τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναφέρουν αστυνομικές πηγές αφορά την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ, στην οποία εργαζόταν και η Κούνεβα. Στον πρόσφατο διαγωνισμό για τον καθαρισμό των σταθμών του ΗΣΑΠ- που τελικά κατοχυρώθηκε στην ΟΙΚΟΜΕΤ- η εταιρεία κοστολόγησε τα απορρυπαντικά και τα μέσα καθαρισμού, τα γενικά έξοδα διαχείρισης αλλά και το εργολαβικό όφελος στα 308,7 ευρώ, όταν οι ανταγωνίστριες εταιρείες είχαν κοστολογήσει μόνο τα απορρυπαντικά από 12.000 έως 148.274 ευρώ! «Οι εταιρείες αυτές έχουν ετήσιο τζίρο 600 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά φαίνεται πως σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν την εργασία τους στη μαύρη εργασία», αναφέρει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αποκαλύπτει, ύστερα από τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κούνεβα αρκετοί συνάδελφοί της αλλά και το συνδικαλιστικό σωματείο των καθαριστών έδωσαν πολλά στοιχεία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ερευνών θα μπουν οι εταιρείες που έχουν αναλάβει με συμβάσεις τον καθαρισμό των σταθμών του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του ΟΣΕ, των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, ακόμη και των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Η πρώτη αστυνομική έρευνα έδειξε σωρεία παραβάσεων σε περιπτώσεις δημοπρασιών, χαμηλότερα ημερομίσθια από τα προβλεπόμενα, μη καταβολή των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων στους εργαζομένους, καταστρατήγηση του ωραρίου. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, οι εργαζόμενοι δικαιούνται διάλειμμα μισής ώρας. Τα χρήματα αυτά οι δημόσιοι οργανισμοί και οι εταιρείες τα κατέβαλλαν κανονικά όπως όριζε η σύμβαση που υπέγραφαν, αλλά αρκετές από τις εταιρείες καθαρισμού δεν τα πλήρωσαν ποτέ στους εργαζομένους, όπως είχαν υποχρέωση.

Παρολα αυτα μεχρι σημερα δεν εχει καταδικαστει κανεις για την δολοφονικη επιθεση εναντιον της Κουνεβα...Ολοι γνωριζουν και ολοι συγκαλυπτουν...Μλαιστα σε καποια φαση οι μπατσοι προσπαθησαν να μεταφερουν στα δημοσιογραφικα γραφεια οτι προκειται για ερωτικο εγκλημα,αθωονοντας ετσι τους πραγματικους δολοφονους της
που οπως ολα δειχνουν ειναι οι εργοδοτες της...

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2009
αν και εγω το ανατυπωσα απο
ΛΑΡΙΣΑ,κανενας για ψωνια στα μαγαζια της

ΣΧΟΛΙΟ SAMURAI
Με κοκκινα γραμματα πιο πανω στο κειμενο αναφερεται κ αποδυκνυεται πως η αστυνομια γνωριζει για τις εταιρειες που κλεβουν τους εργαζομενους τους. Παρ ολα αυτα ομως δεν ειδαμε ποτε ολα αυτα χρονια κανα ντου της αστυνομιας σε τετοιες εταιρεις, ενω αντιθετως εχουμε δει πολλες επιχειρησεις να στηνονται για την παταξη νεαρων που οδηγουν παπακια χωρις κρανος, εισβολες σε μπαρακια στα εξαρχεια, ντου κ ξυλο σε ιδιοκτητες σπιτιων που τους καναν εξωση για χρεη κ λοιπους εγκληματιες...
Αυτα αραγε τα αναφερουν ολοι οι συντηρητικοι λατρεις των αφεντικων κ του καπιταλισμου που διεξαγουν κουβεντες στα πανελ με θεμα "τελικα τι ειδους αστυνομια θελουμε;"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial