Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΞΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ο σουπερ δημαρχος καλαμαριας στο χτεσινο δημοτικο συμβουλιο ανακοινωσε την αρση της κυκλοφοριας των δημοτικων λεωφορειων στο δημο μας(γνωστα κατα το λαικοτερον "τα λεωφορειακια του δημου")
σε διαφορες επερωτησεις δημοτικων σδυμβουλων της αντιπολιτευσης, οι απαντησεις που εδωσε ηταν του στυλ
"ελα μωρε αφου υπαρχει η αστικη συγκοινωνια ,δεν χαλασε και ο κοσμος"
Σε συγκεκριμενη ερωτηση-παρατηρηση του δημοτικου συμβουλου κ μελους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, Μ. Παναγιωτιδη,, πως με αυτη την κινηση αποκοπτουν κατοικους απομακρυσμενων γειτονιων της Καλαμαριας απο την υπολοιπη συνοικια (πχ Βοτση,Κηφησια, που βρισκονται στα συνορα του Δημου με την Θεσσαλονικη), ο Δημαρχος απαντησε
πως υπαρχει αστικη συγκοινωνια που περναει απο αυτες τις περιοχες
αν καποιος απο αυτους τους κατοικους θελει να παει απο την περιοχη τους(το δυτικο ακρο της Καλαμαριας) στην Αρετσου , (το νοτιο ακρο της Καλαμαριας)μπορει να παρει το λεωφορειο του ΟΑΣΘ, να κατεβει στην οδο ποντου κ να περπατησει μετα ως την Αρετσου.
Εκτος του οτι του διαφευγει του δημαρχου το γεγονος πως η αποσταση ΠΟΝΤΟΥ -ΑΡΕΤΣΟΥ ειναι κοντα στα4-5χλμ, υπαρχει κ κατι αλλο...ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΟΤΣΗ,ΒΥΖΑΝΤΙΟ,ΚΗΦΗΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟ ΠΟΝΤΟΥ, ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΡΙΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.
Σε μια ακομα παρατηρηση του δημοτικου συμβουλου Μ Παναγιωτιδη , πως η πολιτικη καταργησης της δημοτικης συγκοινωνιας κρυβει μια αυτοκινητοκεντρικη λογικη με οτι συνεπαγεται αυτο(περισσοτερο μποτιλιαρισμα, μολυνση, παρκιγκ κλπ)ο δημαρχος δεν απηντησε.
Το κακκο ειναι πως ο δημος με συντονισμενες κινησεις κ εξαιτειας της πλειοψηφιας που εχει η δημοτικη αρχη στο δημοτικο συμβουλιο , μετατρεπεται σε μια συγχρονη νεκροπολη, μιας κ ολα τα αντι-κοινωνικα μετρα περναν εξαιτειας αυτης της πλειοψηφιας.
Θα μου πειτε ποιος τους ψηφισε; Ο λαος.
Ποιος λαος ομως;
Ενας στρατος απο απελπισμενους ανεργους,ημι-ανερογυς κ εργαζομενους οπου συντηρουνται απο ψευτο-προσληψεις (3μηνες κλπ) με την ελπιδα καποτε να γινουν μονιμοι.
Οταν ομως χανεται το συμπαν , δεν μπορουμε να περιμενουμε τους εξαθλιωμενους κ τους απελπισμενους να συνειδητοποιηθουν για να αντιδρασουμε.
Με τα λεωφορεια που κατηργησε ο δημαρχεας μας κινουνταν καθημερινα ατομα με ειδικες ικανοτητες, φτωχες ηλικιωμενς γυναικες κ παιδια δωρεαν.
Την επαυριο της καταργησης ολος αυτος ο κοσμος θα πρεπει ή να πληρωσει ταξι, ή να παρει αστικες γραμμες πληρωνοντας εισητηριο ή να ξεποδαριαζεται στο περπατημα, την ιδια ωρα που ο δημαρχος κ οι κλωσσες του θα κινουνται με τις μερσεντες τους.
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ;
ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΓΑΛΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial