Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ALPHA

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ALPHA
Ενα πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της εργοδοτικής τρομοκρατίας έκαναν οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Alpha. Παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την καθ' όλα νόμιμη και δίκαιη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει σήμερα στις 13.00 τα Σωματεία τους, συγκεντρώθηκαν την προκαθορισμένη ώρα έξω από το συγκρότημα και διαδήλωσαν με τον πιό αποφασιστικό τρόπο ότι δεν θα δεχτούν το λεγόμενο "πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου", που στην ουσία είναι πρόγραμμα προγραφών, μαζικών απολύσεων και παράνομης μετάλλαξης του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού.

Πολλές δεκάδες εργαζομένων στον ALPHA, συνάδελφοι από άλλα ΜΜΕ και εκπρόσωποι των Σωματείων συγκεντρώθηκαν από τις 13.00 μπροστά στην -πρόσφατα τοποθετημένη από τους νέους ιδιοκτήτες του Ομίλου, σιδερόπορτα, κόστους 5.800 ευρώ-, που σκοπό έχει να εμποδίσει την είσοδο "παρείσακτων" στα γραφεία, δηλαδή των συνδικαλιστών. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας των νέων αφεντικών είναι ότι ενώ απαγορεύουν την είσοδο στους συνδικαλιστές μέσα στην αυλή του Συγκροτήματος από νωρίς είχε εγκατασταθεί περιπολικό της αστυνομίας με τέσσερις αστυνομικούς. Ενέργεια με ολοφάνερη σκοπιμότητα την ωμή τρομοκράτηση των "εντός των τειχών" εργαζόμενων. Η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων υποχρέωσε τελικά τους αστυνομικούς σε αποχώρηση.

Η συγκέντρωση τελείωσε με την δέσμευση των εργαζομένων ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ALPHA εξέφρασαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ της ΕΤΕΡ, καθώς και βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: Financial Crimes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial