Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ Κ ΚΟΥΝΕΒΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Καταληψη εγινε απο αντιεξουσιαστες για 1,5 περιπου ωρα στο σταθμο Ατιικηςσε ενδειξη αλληλεγγυς στην Κ Κουνεβα.
απο το indyumedia ανατυπωνω το πως περιγραφουν οι ιδιοι την παρεμβαση τους.


Κατάληψη στον σταθμό Αττικής για την Κ. Κούνεβα

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα 8:39μμ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009
(Τροποποιήθηκε 8:50μμ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009)

Κατάληψη από 80 συντρόφους/ισσες του σταθμού Αττικής για αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: 03091irffn.pdf (application/pdf)

Σήμερα το απόγευμα μια ομάδα 80 περίπου συντρόφων/ισσών κατέλαβε για 1,5 ώρα τον σταθμό Αττικής σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ο συγκεκριμένος σταθμός επιλέχτηκε επειδή είναι κεντρικός στο σύστημα συγκοινωνιών της πόλης, έχοντας Μετρό, Ηλεκτρικό, αλλά και πολλές γραμμές λεωφορείων να διέρχονται από αυτόν για την δυτική Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της δράσης μοιράστηκαν 3.000 προκηρύξεις αντιπληροφόρησης, ενώ ταυτόχρονα καταλήφθηκαν και τα σταθμαρχεία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις των οποίων διαβαζόταν και το κείμενο. Επιπλέον, τόσο στις αποβάθρες του Ηλεκτρικού, όσο και σε αυτές του Μετρό, καλύφθηκαν με πλαστικές σακούλες τα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε -έστω και για λίγο- οι συγκοινωνίες να πραγματοποιούνται χωρίς αντίτιμο.

Το τετρασέλιδο κείμενο της παρέμβασης επιχειρεί να κάνει μια συνολική ανασκόπηση των γεγονότων που σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα, τα συμφέροντα των εταιρειών καθαρισμού, το κλίμα τρομοκρατίας στους/στις εργαζόμενους/ες, τις τακτικές παραπληροφόρησης και χειραγώγισης της ιστορίας από τα ΜΜΕ, την κρατικοδίαιτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους μπάτσους. Αλλά και επιπλέον επιχειρεί να αρθρώσει λόγο και για μια από τις πιο σκοτεινές πτυχές της πραγματικότητας που βιώνουν οι εργαζόμενενες: της σεξουαλικής παρενόχλησης και των βιασμών.

Το κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (έχει αναρτηθεί σε μορφή pdf) ή μπορείτε να το διαβάσετε στην ενότητα έντυπα του indymedia.

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ! ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial