Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΩΧΡΙΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣΣ Ε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ




Αποστολή με email

Στόχος περίπου τριάντα νεαρών εθνικιστών έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής στην Οχρίδα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας πέντε πούλμαν με Έλληνες εκδρομείς, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα.Συγνώμη από τις ελληνικές αρχές ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης που δήλωσε ότι το περιστατικό δεν "είναι τυχαίο".

Όταν οι εκδρομείς γύρισαν από την περιήγησή τους βρήκαν στα τρία από τα πέντε πούλμαν συνθήματα και την ώρα που επιβιβάζονταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα δυο άτομα να τραυματισθούν ελαφρά.
Στη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έσβησαν τα συνθήματα από τα οχήματα.

Την επίθεση καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε πως τέτοιες πράξεις πλήττουν την επικοινωνία μεταξύ λαών. Κάλεσε τις αρχές της πΓΔΜ να προστατεύουν τους έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα τους.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το επεισόδιο οργανωμένης επίθεσης από αγνώστους κατά Ελλήνων επισκεπτών και των περιουσιών τους, που σημειώθηκε χθες στην πόλη της Αχρίδας, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τέτοιες πράξεις, που δυστυχώς πλήττουν την επικοινωνία μεταξύ λαών, είναι το ορατό αποτέλεσμα του εθνικισμού και της στρεφόμενης κατά της Ελλάδας μισαλλοδοξίας, που συνειδητά καλλιεργούνται τον τελευταίο καιρό στα Σκόπια. Ζητάμε από τις Αρχές της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα τους, καθώς και την σύλληψη και τιμωρία των ενόχων της χθεσινής απρόκλητης επίθεσης».

Ο δήμαρχος της Οχρίδας, Αλεξάνταρ Πέτρεσκι, καταδίκασε τις ενέργειες και δήλωσε ότι στο όνομα των δημοτών της Οχρίδας, απέστειλε επιστολή τόσο στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια όσο και στο Γραφείο Οικονομικών, Εμπορικών και Προξενικών υποθέσεων της Ελλάδας στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), με την οποία ζητεί συγνώμη για το περιστατικό.

«Εμείς στην Οχρίδα, δε κάνουμε κανένα διαχωρισμό μεταξύ των επισκεπτών στην πόλη μας, οι οποίοι είναι όλοι τους καλοδεχούμενοι. Θεωρώ ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο και ότι δεν έχει σχέση με δημότες της Οχρίδας. Αναμένω από τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατό, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ενόχους «, συμπλήρωσε ο δήμαρχος της Οχρίδας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το γεγονός καταδίκασαν αρκετοί κάτοικοι της Οχρίδας, οι οποίοι σημείωσαν ότι τέτοιες ενέργειες δυσφημούν την τουριστική εικόνα της παραλίμνιας πόλης, η οποία συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες στη χώρα


ανατυπωση απο
tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial