Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ο SAMURAI ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


Ξανανεβαζω το κειμενο κατοπιν παρακλησης καποιων φιλων

Καλεσε ο δημαρχος Καλαμαριας σημερα φορεις κ πολιτες στο εκτακτο δημοτικο συμβουλιο για να συζητηθει το θεμα των διεκδηκησεων της παραλιας Αρετσους απο τα ΕΤΑ(ελληνικα τουριστικα ακινητα).
Τα ΕΤΑ διεκδικουν την ιστορικη για την Καλαμαρια, παραλια της Αρετσους για να την μεταπουλησουν ή να την νοικιασουν σε ιδιωτες,απαγορευοντας ετσι την προσβαση σε οσους δε θα χουν λεφτα για να εισελθουν σε αυτην.
Ο δημαρχος καλεσε αυτο το δημοτικο συμβουλιο για να αποσπασει την υποστηριξη των κινηματων,των συλλογων κ των φορεων της γειτονιας μας σε εναν αγωνα κατα των ΕΤΑ.
Καποια στιγμη καποιοι φορεις καλεσαν τον Δημαρχο, να συμμετεχουν στον αγωνα για την υπερασπιση της Αρετσους θετοντας εναν κ μονο ορο. Να μην αναγει ο δημαρχος τα ΕΤΑ σε συνομιλητες του. Καμια διαπραγματευση με τα ΕΤΑ
Σκιαχτηκε λιγο εκει ο Δημαρχος , Χριστοδουλος Οικονομιδης κ απανττησε
"Αυτο δε γινεται , γιατι με τα ΕΤΑ εχουμε συνεργασια, μεχρι κ κοινο λογαριασμο σε τραπεζα εχουμε"

Για πες ψηλε , τωρα, εσυ τι καταλαβαινεις;
Πολυ πριν αρχισει το δημοτικο συμβουλιο, στα πηγαδακια κατω στο ακροατηριο ακουγονταν απο τους πιο υποψιασμενους πως ο Δημρχος προσπαθησε να τα βρει με τα ΕΤΑ, αλλα αυτα αρνηθηκαν να τον ενταξουν στα μελλοντικα τους σχεδια κ για να τους πιεσει καλει τους πολιτες να τον στηριξουν σε μια δηθεν πολεμικη εναντιων τους.
Οι πολιτες ομως δεν μασανε.
Οι ιδιοι οι ομιλητες φορεων ,ομαδων κλπ , οπως κ ο δημοτικος συμβουλος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ καλεσαν τον δημαρχο να δημιουργησει εναν
"ΕΝΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ" στηριγμενο στην ισοποση εκπροσωπηση παραταξεω δημοτικων αλλα κ φορεων,συλλογων κ ομαδων.
Ο Δημαρχος αρχικα απαντησε
"Ναι θα δημιουργησουμε μια διαπαραταξιακη..."
Ο κοσμος απο κατω επανελαβε

"Οχι διαπαραταξιακη , αλλα εναν φορεα που θα περιλαλβανει κ τους πολιτες"
Τοτε ξαναπαντησε.
"Θα κανουμε μια διαπαραταξιακη που θα αποφασισειποιους φορεις θα καλεσει"
Ο κοσμος απο κατω παλι δε τσιμπησε και απαιτησε να συμπεριληφθουν ολοι οι πολιτες
Βρωμικο παιχνιδι παει να παιξει απο την αρχη η δημοτικη αρχη, αλλα ευτυχως ο κοσμος δεν τιμπησε.
Η διαπαραταξιακη , που προτεινε ο δημαρχος θα ναι μια επιτροπη , οπου θα συμμετεχουν με την πλειοψηφια να εχει η δημτικη αρχη, οι εκλεγμενες παραταξεις του δημου μας.
Ο φορεας που προταθηκε απο κατοικους κ τον δημοτικο συμβουλο Μ Παναγιωτιδη αντιθετα,θα ναι μια επιτροπη οπου ο καθε φορεας κ παραταξη θα στειλει εναν (1) και μονο εκπροσωπο της να συμμετεχει σ αυτην. Σε μια τετοια περιπτωση η δημοτικη αρχη δεν θα εχει την πλειοψηφια κ ισως αυτο φοβηθηκε αρχικα.
Τελικα οι κατοικοι λαβαν την υποσχεση πως θα δημιουργηθει αυτος ο "ενιαιος φορεας" ,ομως η καχυποψια στις υποσχεσεις του δημαρχου ειναι εκδηλη μιας κ δεν ειναι λιγες οι φορες που δεν τηρησε τις υποσχεσεις του.
Στα highlights της βραδιας ηταν οταν ο δημαρχος , ανοιγοντας το συμβολυιο καλεσε τους εκπροσωπους ομαδων να κανουν προτασεις κ κριτικη...

Οταν πηρε τον λογο η εκπροσωποσ του συλλογου ΔΙΕΞΟΔΟΣ και εξαπελυσε μια σκληρη αλλα βασισμενη σε γεγονοτα κ αληθειες κριτικη στην Δημοτικη αρχη, ο Δημαρχος εξερραγει.
"Δεν εχετε πνευμα συνεργασιας" απαντησε
Ο κοσμος απο κατω συγχρονωσ ψιθυριζε
"Δες ποιος μιλαει για συνργασια, χεσ..ενους μας ειχε τοσο καιρο κ τωρα που βρηκε τα δυσκολα θυμηθηκε τις συνεργασιες"
Κ το ρεπορταζ για τα δημοτικα του SAMURAI ΣΥΝΕΧΙΖΕΤ
ΑΙ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial