Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Η Μαρία Παντίσκα του περιοδικού Life τον Νοέμβριο του 1944 - Η εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου. Η Μαρία Παντίσκα - Μίχα, που απεικονίζεται στ

Η Μαρία Παντίσκα του περιοδικού Life τον Νοέμβριο του 1944 - Η εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η Μαρία Παντίσκα - Μίχα, που απεικονίζεται στην ιστορική αυτή φωτογραφία του αμερικάνικου περιοδικού life, που επισκέφτηκε το Δίστομο, μαθαίνοντας τα φρικτά νέα αυτής της θηρωδίας των φασιστών, έμεινε σαν μία απ' τις πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες της Σφαγής.
Η Μαρία Παντίσκα, έφυγε από τη ζωή πρίν δύο μήνες περίπου σε ηλικία 84 ετών, και δεν ακούστηκε λέξη, ή δεν έγινε κανένα αφιέρωμα.
Μου έκανε εντύπωση πως δεν μπήκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Θα έπρεπε να ήταν ασυζητητί μέσα στο πρόγραμμα και να γινόταν ένα αφιέρωμα ή μία τιμητική αναφορά.
Δεν μπορεί να οικειοποιούμαστε αυτήν την θλιμμένη μορφή που έχασε τους δικούς της, κάθε φορά που έρχονται οι εκδηλώσεις μνήμης, και μετά να την ξεχνάμε.
Άλλωστε μην ξεχνάμε και το αφιέρωμα που της είχε κάνει η εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' το 1994 στα 50 χρόνια από την αποφράδα μέρα της Σφαγής.
Και μεις οι συμπατριώτες της τίποτα;
Τα συμπεράσματα δικά σας!!

Ωστόσο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, και να παρευρεθείτε σε όσες απ' αυτές κρίνετε ότι είναι πρέπουσες και τιμάν τους σφαγιασθέντες.

ατυπωση αποΔΙΣΤΟΜΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial