Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΠΑΣΟΚ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΠΑΣΟΚ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ

(ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ)

ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤV KANAN ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝ (ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ) ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ(ΠΑΓΚΑΛΟΣ).

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ «ΨΩΝΙΣΕ» ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ 1981 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ).

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΓΙΟΥ.

ΤΟ ΚΑΡΩΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ , ΟΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΠΟΥ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΗΡΜΟΖΕ ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΥ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΑΝ ΡΕΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚ , Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΠΙΟ ΦΙΛΟ-ΛΑΪΚΗ ΡΕΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΕ 2 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕ.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ , ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΤΛ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ ΜΟΡΦΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΑΠΛΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ «ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ».

Ο ΣΥΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΝΑ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΕΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ Ο ΣΥΝ ΑΠΕΒΑΛΛΕ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΚΤΛ.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(ΜΙΑ ΠΝΟΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ).

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ(ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΕΡΓΙΑ) ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ Σ ΑΥΤΗΝ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80.

3 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

καταπιστικοτατα α επιχειρηματα σου και μεστος ο λογος ανωνυμε

Ανώνυμοςείπε...

Ειναι γεγονος οτι η Αριστερα αναιβενει στις πλατες του ΠΑΣΟΚ που χανει συνεχως εδαφος. Οχι οι αμετρητοι μονιμοι Δημ. υπαλληλοι δεν ειναι εργο του ΠΑΣΟΚ αλλα της Δεξιας εκεινων των εποχων[οχι εποχης.]
ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι θα αναιβει η Συριζα; Η μηπως πλαθεις ονειρα τυπου συμμαχιας των 5;
Παρε απο τους Δεξιους ψηφους και εκει θα σε παραδεχθω,οπως ο ΑΝΤΡΕΑΣ.Κατα τα αλλα βρηκε την καταλληλη στιγμη να χτυπησει στον μεγαλο χαμο αυτου του Μεγαλου κομματος.ΠΑΣΟΚ. Δυναμη προοπτικης Δυναμη ευθυνης.Ημεγαλη αλλαγη αυτου του τοπου.ΟΤΑΝ ΠΛΑΘΕΤΑΙ Κεντρο δεξια και κεντροαριστερα σηυμαινει στυριξη προσπαθειας αριστερων η δεξιων δυναμεων.ΟΛΟΙ οι αλλοι κρατουν τα ζυγια .ΓΙ ΑΥΤΟ οφειλει να παει τα ποσοστα του στο ΠΑΣΟΚ εκτος αν νομιζει οτι θα παει πιο ψηλα απο το ΠΑΣΟΚ ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑ το ΠΑΣΟΚ θα πρεπει να δινει τα ποσοστα του στον Τσιπρα. Αυτη ειναι η λογικη,και ετσι πρεπει να λειτουργουν.
Κατα τα αλλα δεν υπαρχει φως οχι ηλιος και μαλιστα πρασινος κιολας.
Μπορεις να χαρεις την ανοδο ομως θελει ιδιαιτερη προσοχη το ολο θεμα.
ΚΑΝΕΙΣ δεν ταζει πλεον τιποτε για τον Ελληνικο Λαο.Ο φαυλος κυκλος της ζωης καλα κρατει.Δικτατορια Δημοκρατια ΕΜΦΥΛΙΟΣ-ΟΙ ΚΛΠ.
Ετσι απλα ΛΑΟΣ ΧΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΟΚ Ν.Δημοκρατια ξενη κομπανια Συριζα κοντρα.
Παιξε Τζοκερ μεχρι εκει ειναι ο Ελληνας.

Ανώνυμοςείπε...

σιμο οσο για τουσ δημοσιους υπαλληλους αυτοι 20χρονια τωρα με το ΠΑΣΟΚ μπηκαν (μη λες οτι μπηκαν επ[ι δεξιας γιατι δεν κυβερνουσε αυτη απο το 1981 ως το 2004.
τωρα για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατι να παει τα ποσοστα του στο ΠΑΣΟΚ αφου αυτοι που ανεβαζουν τα ποσοστα του ειναι κοσμος που απογοητευτηκε απο το ΠΑΣΟΚ. Μονο ενας χαζος θα επεστρεφε αυτα τα ποσοστα πισω.
λες σιμο πως η αριστερα ανεβαινει στις πλαες του ΠΑΣΟΚ, αυτες τις πλατες ομως το ΠΑΣΟΚ τις αποκτησε το 1981 με αριστερες ψηφους, ειναι αστειο πως η ιστορια "εκδικειται" μετα απο μια 20αετια...
πιστευεις πως μετα την ψηφιση του α(ν)ασφαλιστικου νομοσχεδιου δε θα παρει ψηφους και απο την δεξια;(απο φτωχους εργαζομενους που σημεςρα ψηφιζουν Καραμανλη)
και απο την αλλη μερια τι χολοσκας; δοκιμασε η γενια μας την δεξια, δοκιμασε το ΠΑΣΟΚ(που λεει πως ειναι αριστερα αλλα ειναι νεοφιλευθερο κομμα στην ουια του) ας δοκιμασουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε αυτη δεν ειναι η ουσια της δημοκρατιασ; να κατεβαινουν οσα κομματα θελουν με την προοπτικη να γινουν καποτε κυβερνηση (ή μηπως οχι;)
στο συνταγμα δε γραφει παντως πουθενα πως δημοκρατια ειναι η μαχη του ΠΑΣΟΚ με μια κακια δεξια που μιμειται το ΠΑΣΟΚ.
Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ πρωτο εγακινιασε το θεσμο των ανασφαλιστων εργατων με το θεσμο των προγραμματων stage, στο νομοσχεδιο του Γιαννιτση καια ργοτερα του Ρεπα βασιζεται και το σημερινο νομοσχεδιο τησ δεξιας, οι συμβασιουχοι γιναν θεσμος επι ΠΑΣοκ...
δε νομιζω οτι πλαθω ονειρα, απλα μια αναλυση της καταστασης επιχειρησα να κανω.

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial