Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Πρωτοβουλία κατοίκων και συλλόγων καλαμαριάς

Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια

οι ελεύθεροι χώροι συνεχώς μειώνονται

και όσοι απομένουν υποβαθμίζονται

σε πελατειακούς χώρους αναψυχής και

εγκαταλελειμμένα οικόπεδα- πάρκινγκ,

Εμείς, κάτοικοι Καλαμαριάς

και Θεσσαλονίκης,

άλλοι ως άτομα και άλλοι ως

συμμετέχοντες σε συλλόγους

και επιτροπές κατοίκων

βρεθήκαμε σε 4 γενικές

συνελεύσεις και καταλήξαμε

στα εξής κοινά σημεία:

Θέλουμε:

1. η παραλία της Καλαμαριάς (σε συνδυασμό με της Θεσσαλονίκης) να γίνει ένας ενιαίος ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος συνεχούς περιπάτου και πολιτισμού. Να πέσουν όλες οι περιφράξεις (μαρίνας – ναυτοπροσκόπων – ναυτικών ομίλων κ.τ.λ.) που κόβουν την παραλία σε κομμάτια. Να γκρεμιστούν όλες οι αυθαίρετες οικοδομές και οι παράνομες προεκτάσεις των μαγαζιών προς τη θάλασσα.

2. Να μην πέσει ούτε ένα τετραγωνικό τσιμέντου παραπάνω.

3. Όχι στην αυτοκινητοκρατούμενη πόλη. Ούτε κουβέντα για υποθαλάσσια αρτηρία.

4. Δεν κάνουμε τις πλάτες στους φερόμενους ιδιοκτήτες στο Καραμπουρνάκι και στο Κόδρα. Να δημιουργηθεί τώρα γραφείο και νομική υπηρεσία του δήμου που θα διερευνήσει την αλήθεια αυτών των ιδιοκτησιών. Όταν και αν επιβεβαιωθούν αυτές, να γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων και να μετατραπούν επιτέλους σε χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού!

5. Να αναδειχτούν οι αρχαιότητες του Καραμπουρνάκι-Κόδρα και να χαρακτηριστεί όλη η παραλιακή ζώνη ως χώρος φυσικού κάλλους και ιστορικής μνήμης.

6. Αλλαγή και επαναχάραξη της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Καραμπουρνάκι στην προ του 2000 κατάσταση με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής

7. Να μετατραπεί όλο το οικόπεδο των καπναποθηκών Κρήνης σε κοινόχρηστο πράσινο με μόνη πιθανή οικοδόμηση την επέκταση σχολικών εγκαταστάσεων.

8. Να καταργηθεί η Ε.Τ.Α. (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης) που διαχειρίζεται όλη τη δημόσια ακίνητη περιουσία του Ε.Ο.Τ. Να αποδοθεί η παραλία της Αρετσούς, ιδιοκτησία της Ε.Τ.Α., στο δήμο και στους δημότες Καλαμαριάς. Καμιά παραχώρηση σε ανώνυμη εταιρεία.

Να διαλυθεί η δημοτική επιχείρηση Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ. που διαχειρίζεται τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της παραλίας και να περάσουν στον πολιτιστικό οργανισμό καλαμαριάς ως κοινόχρηστες πλέον για την ενίσχυση της συλλογικής – δημόσιας ζωής. Να επιστραφεί το Ρεμέτζο στους κατοίκους ως κέντρο νεότητας – κοινόχρηστο κτήριο και η αργώ - καφενείο του ψαρά στα Κ.Α.Π.Η.

9. Να ανακληθεί ο χώρος των 2.5 μ που παραχωρήθηκε στα καφέ της Πλαστήρα αφού τον καταχρώνται και αλλοιώνουν το χαρακτήρα της περιοχής. Περιορισμός του θορύβου από τη μουσική στο ελάχιστο δυνατό.

10. Να φροντιστούν τώρα οι εγκαταλελειμμένοι παραλιακοί χώροι (Καραμπουρνάκι, ναυτική βάση έως πλαζ Αρετσούς, μαρίνα έως Παναγία, Μαϊάμι έως Σχολή Δικαστών.) Δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση σε οτιδήποτε μας ανήκει και γι’ αυτό μας προσφέρεται δωρεάν. Η ποιότητα στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους είναι αναγκαία συνθήκη για να τους ζήσουμε καθημερινά και με χαρά. Οι ελεύθεροι χώροι συνδέονται άμεσα με την ανάγκη μας για αναψυχή. Την ανάγκη αυτή δεν την χαρίζουμε σε κανέναν για να βγάλει λεφτά, είτε αυτός είναι ιδιώτης είτε δημοτική επιχείρηση. ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΛΑΤΕΣ.

Πρωτοβουλία κατοίκων και συλλόγων καλαμαριάς

για τους ελεύθερους χώρους και την παραλία

7 σχόλια:

samurai είπε...

ΤΟ ΞΑΝΑΑΝΕΒΑΣΑ
ΓΙΑΤΙ ΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ Κ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Η ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΤΕ ΚΙΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

laplace είπε...

θα το διαδοσω κ εγω αδελφε..θα το βαλω αργοτερα ..
χαιρετισμους

laplace είπε...

διαδωσω γμτ..λαθος..
αχ αυτα τα greeklish θα μας κανουν να ξεχασουμε τα ελληνικα

samurai είπε...

χεχε
δε πειραζει καταλαβα
ευχαριστω φιλαρα

tzonakos είπε...

Eδω υπάρχει δυνατή πρόταση και συγκεκριμένα αιτήματα απο τους κατοίκους της Καλαμαριάς !
Μπράβο τους.
Δυστυχώς ετσι πρέπει να κάνουμε παντού για να δικδικούμε τα αυτονόητα πράγματα !
Καλά κανεις και το δημοσιεύεις και θα ενημερωσω το μπλογκ μου με αυτο το θεμα αμέσως.
Χαίρω πολυ Δον.

samurai είπε...

ευχαριστω πολυ τζονακο
να σαι παντα καλα

samurai είπε...

επισης πολυ καλη σελιδα-μπλογκ για το θεμα αυτο ειναι η παρακατω
μπειτε κ αφηστε κ εκει αν επιθυμειτε ενα σχολιακι
http://karaburnaki.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial