Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Αν νιώθεις αρκετά πατριώτης, αν πιστεύεις πως το δικό σου έθνος υπερτέρει όλων των υπολοιπών, αν νομίζεις πως οι "πολιτισμενοι" λαοί σε αντιμετώπιζαν πάνταως φορέα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, αν πιστεύεις πως ο ρατσισμός ενάντια σε μαύρους,αλβανούς κλπ έχει μια βάση...αν γενικότερα νομίζεις πως οι έλληνες ειναι ανώτεροι τότε μάλλον σου διαφεύγει πως αυτές οι θεωρίες βρήκαν έδαφος στην χώρα μας και στο μυαλό σου μετα το 1996, τότε που κυβέρνηση και τράπεζες άρχισαν να προσφέρουν "τα πάντα" κάνοντας σε να αποκτήσεις όσα ονειρευόσουν απο παιδάκι και δε μπορούσες να τα έχεις γιατί απλά δε βγαίναν τα οικονομικά σου.
Μαζί εμ το ακριβό αμάξι που δανείστηκες σε κάποια τράπεζα για να αγοράσεις, μαζί με την πολυτελή μεζονέτα, μαζί με την χλιδή που αγόρασες με δανεικά άρχισες να νιώθεις υπέρτερος των μετανατών, η πολυθρόνα τρου σαλονιού σου άρχισε να σου δημιουργεί εμμονές για την εθνική κυριαρχία της χώρας σου, η προπαγάνδα πως αλβανοί, μαύροι και ρώσοι θέλουν να αποκόψουν κομμάτι της ελλάδας για να το κάνουν δικό τους βρήκε πρόσφορο έδαφος μέσα στο μυαλό σου , άρχισες να βγαίνεις στους δρόμους και να κυνηγάς αλβανούς επειδή τόλμησαν και σε κέρδιασαν για προκριματικά του μουντιάλ...
Μόνο που σου διέφυγε ενα πράμα, πως ακόμα και οι εμτανάστες δεν ήρθαν εδώ για να κάνουν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ήρθαν εδώ γιατι ζηλέψαν τα εύκολα δάνεια και την χλίδα σου.
Το παρακάτω βίντεο ειναι απο την εποχή που οι λαοί της μεσογείου ήταν φτωχοί, οι τράπεζες δε τους δίναν την ψευδαίσθηση της χλιδής μέσω δανεικών. Δες τι παθαίναν οι δικοί σου απο τους ντόπιους αμερικάνους που τόσο τους βρίζεις αλλά εισαι συνάμα τόσο ίδιος μ αυτούς.
Δες πως τελικά δε παίζει ρόλο το χρώμα , το αίμα ή η φυλή για να αναπτύξεις ρατσιστικές ιδέες αλλά η φτώχεια του άλλου.
Γιατί ο ρατσισμός κυνηγάει παντα μόνοτ ους φτωχούς.
Ποτέ δεν επιβλήθηκαν ρατσιστικές πρακτικές σε πλούσιους.
Δες το βίντεακι και αν ακόμα συνεχίσεις να μιλάς για χαρτιά αλβανών και για εγκληματικότητα, τοτε σημαίνει πως ποτέ σου δεν θα μάθεις απο την ιστορία που τόσο επικαλεισε σε κάθε σου ρατσιστική έξαρση

το βίντεο ειναι απόσπασμα απο την εκπομπή "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial