Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;

Η ραγδαια αυξηση των ποσοστων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπησεις δειχνει πως το πολιτικο συστημα των δυο μεγαλων κομματων διακυβερνησης εχει φτασει τα ορια του. Ο ι πολίτες πλεον μετα απο 27 χρονια εναλλαγης στρην εξουσια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ(1981-2008)φρονούν πως δεν εχουν να περιμενουν τιποτα απο δαυτους και σατρεφονται προς μια μη-κομουνιστικου-σταλινικου τυπου αριστερα. Επίσης οι ενδειξεις αυτες δειχνουν πως οι διαδηλωτικοι παληκαρισμοι του ΚΚΕ και οι πατριωτικου τυπου αναρθρες κραυγες δε μπορουν να ισοσκελισουν το προγραμμα του, ουτε την ρητορικη του που θυμιζει την δεκαετια του 30. Επίσης το κομμα του ΛάΟΣ αποδεικνυεται σαν μια εθνικιστικη -ξενοφοβικη φουσκα που εφτασε στα ορια της 9δεν ειναι τυχαιες αλλωστε οι κινησεις συγκλισης με τη ΝΔ).
Αυτη η εξελιξη στο πολιτικο σκηνικο θορυβησε καποιους -που με τιποτα δε θα ηθελαν να δουν ενα αριστερο κομμα να φτασει 2ο σε εκλογικα αποτελεσματα και σε βαθος χρονου να διεκδικησει και την εξουσια.
Οι ιδιοι που θορυβηθηκαν πετανε στο τραπεζι απο το πουθενα (μεσω των ΜΜΕ)την ιδεα πως γινονται διεργασιες για τη δημιουργια ενος νεου κομματος. Ποιος το σφυραει στα ΜΜΕ το ποιηματακι για την δημιουργια νεου κομματος; Γιατι δε μπορει να πει κανεις πως τα ΜΜΕ φτιαξανε αυτη την ιστορια απο μονα τους, καποιος τους το ειπε και το παιζουν.
Αυτο το νεο κομμα εχει σαν στοχο να παρει μεν δυναμη απο τους απογοητευμενους ψηφοφορους που συρρεουν προς την πλευρα της ανανεωτικης αριστερας, αλλα και να κρατησει τα γκεμια της πολιτικης που μεχρι σημερα κραταγανε οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και απο οτι φαινεται αυτοι οι καποιοι πλεον δε τους εμπιστευονται.


Εδω ερχεται και η αντεπιθεση απο το δικομματισμο. Οι φωνες που ακουγονται περι συγκυβερνησης εινια μια μορφη αμυνας του δικομματισμου απέναντι στο νεο αυτο κομμα που ακουγεται πως θα δημιουργηθει. Απο οτι φαινεται το παλαιο δεν ειναι διατεθειμενο να δωσει την σκυταλη της πολτικησ σου σε κατι καινουριο και θα πολεμησει με νυχια και με δοντια να αποδειξει πως μπορει ακομα να κυβερνησει ριχνοντας σταχτη στα ματια των φτωχων.
Ποιοι ειναι ομως αυτοι που θελουν ενα νεο κομμα;
Πως θα ειναια υτο το νεο κομμα;
Προφανως θα εχει μια ριζοσπαστικη φρασεολογια υπερ των φτωχων και μικρομεσσαιων αφηνωντας ομως να εννοηθει πως η μονη τους ελπιδα ειναι να συμπλευσουν με ενα τιμιο μεγαλο κεφαλαιο που απο αγαπη προς την πατριδα θα λυσει τα προβληματα τους(κατι σαν τον λογο που προαγουν τα ΜΜΕδηλαδη)
θα προαγει μια θρησκολαγνεια
μια φιλοπατρια
και μια θεωρια περι ομαλης λειτουργιας της οικονομιας της αγορας
Θα ναι κατι ξεπερασμενο πιστευω , ντυμενο με το μανδυα της νεωτερικοτητας.
ΘΑ ΔΟΥΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial