Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

H ΙΕΡΑ ΜΟ(Υ)ΝΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΟΥ

Πολυ μεγαλο σκανδαλο ξεσπασε με την γνωστη μονη του Αγιου Ορους(το ποσο Αγιο τελικα ειναια υτο το Ορος ενας Θεος το ξερει).
Εκτος απο την Ελλαδικη εκκλησια με εκπληξη βλεπουν ολοι πως και το αυτο-διοικητο Αγιο Ορος και οι παππαδες του , πεσανε με τα μουτρα στο φαι και τρωνε με δεκα χερια.
Την περασμενη ανοιξη σε ανυποπτο χρονο η τοπικη κοινωνια της Καλαμαριας (και πιο συγκεκριμενα της συνοικιας Νεα Κρηνη) ηρθε αντιμετωπη με την βουλιμια του γνωστου ΕΦΡΑΙΜ και ολου του παπαδαριου.
Ας παρουμε τα πραγματα ομως απο την αρχη.
Πριον λιγο καιρο . οι παλιες εκγαταλελειμενες , καπναποθηκες στην Νεα Κρηνη αρπαζουν ξαφνικα φωτια.
Ο χωρος που αυτες κατελαμβαναν ειναι τεραστιος. Μιλαμε για εναν απεραντο και αδειο χωρο στην καρδια του πολεοδομικου συγκροτηματος της Καλαμαριας.
Μετα την φωτια και την καταστροφη των λαμαρινενιων κατασκευων που ονομαζονταν "καπναποθηκες" ξεκιναει ενας αγωνας των κατοικων της περιοχης για την μετατροπη του χωρου σε πρασινο(δασακι, παρκακι, κλπ).
Εδω ας ανοιξουμε μια παρενθεση.
Μιλαμε για εναν χωρο σαν καια υτους που συνανταμε σε μεγαλές ευρωπαικες χωρες. Ολοι εχουν επισκεφτει τετοια παρκα -δασακια στο εσωτερικο μεγαλων πολεων στην Ευρεωπη και γυρνωντας στην Ελλαδα αναφωνησαν " εκει οι ανθρωποι εχουν πολιτισμο, ξερουν τι κανουν, ειδα το ωραιοτερο παρκο κλπ"
Ενα τετοιου ειδους παρκο-δασακι μπορει να στηθει μεσα στον χωρο των παλιων αποθηκων και να δωσει ανασα και οξυγονο -οχι μονο στην Νεα Κρηνη και την Καλαμαρια -αλλα σε ολοκληρη την πολη.
Πριν πορλαβουν λοιπον οι αυτο-οργανωμενοι κατοικοι της γειτονιας να εκφρασουν οποιαδηποτε προθεση τους μαθαινουν πως...
10τμ παραχωρηθηκαν στην γνωστη μο(υ)νι για την ανεργεση μικρης εκκλησιας (την στιγμη μαλιστα που αριστερα απο τον χωρο στα 70μετρα υπαρχει μια βυζαντινης μεγαλοπρεπειεας εκκλησια και δεξια του χωρου στα40 μετρα υπαρχει παλι μια πιο παλια εκκλησια.)
Ρωτωντας , λοιπον μαθανε πως ο χωρος παραχωρηθηκε στους παπαδες απο εναν πασα επι τουρκοκρατιας (οταν λεμε τουρκοκρατια εννοουμε πολυ πριν την εποανασταση του 1821-τοσο προσφατα δηλαδη)
Ερωτηση στους Βατοπαιδες.
Γιατι δεν αξιοποιησατε τον χωρο επι τουρκοκρατιας;
Γιατι δεν χτισατε εκκλησακι εκει την δεκαετια του 1920;
Γιατι δεν προαβαλατε αντιρησεις για τον χωρο οταν αυτος παραχωρουνταν σε καπιταλιστες που θελαν να τον μετατρεψουν σε κρεματοριο της μισθωτης σκλαβιας με την ονομασια "καπναποθηκη";
Γιατι περιμενατε το 2008 για να διεκδικειται σαν γνησιοι ρουφιανοι τον χωρο;
Και εδω που τα λεμε, εσεις τι νταλαβερια ειχατε με τους τουρκους τους οποιους νυχθημερον βριζεται;
Αντι να στηνατε κρυφα σχολεια οπως μας παραμυθιαζεται σατα βιβλια της ιστοριας κανατε ντηλια με τον πασα;
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ
ΥΓ1-Ο Χριστος ο φιλαρακος σας ηρθε στην Γη να διαδαξει eal estate ή την αγπη και την αλληλεγγυη;
ΥΓ-Δεν ειναι τα10 τμ μονο, εννοειται πως αν παρουν αυτα τα μετρα θα διεκδικησουν και αλλα συμφωναμε τον νομο για την διαμορφωση του προαυλιου χωρου της εκκλησιας που θελουν να χτισουν.


παραθεω κ αποσπασμα απο την συνεντευξη του ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ

«Το ιερό σκάνδαλο» που έφτασε σήμερα να ασχολείται ο Τύπος συντελείται από το 1999 τότε που η Μονή Βατοπεδίου διεκδίκησε δυναμικά με χρυσόβουλλα

--του έτους 1080 του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Νικηφόρου Βοτανειάτη

--του έτους 1329 του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ανδρόνικου Παλαιολόγου του Γ'

--του έτους 1357 του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Παλαιολόγου και

--του έτους 1371 του ηγεμόνα Ιωάννη Ουγγλέση, παραλίμνιες εκτάσεις στη Λίμνη Βιστωνίδα – Νταλιάνη όπως και την ίδια τη λίμνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial