Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Παρασκευή, 19 Δεκέμβριος 2008

Λίγα λόγια για μια ζωντανή πορεία

Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην διασταύρωση Ιεράς Οδού και θηβών από τις 6μμ. Υπήρχαν διμοιρίες αστυνομικών στο πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα, στο τμήμα επί της Προύσσης, στο Γήπεδο, στη Θηβών στο ύψος του Λυκείου επί της Μοσχονησίων, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και περιπολικά στο Δημαρχείο. Μετά από μία περίπου ώρα οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τους 100. Εκείνη την ώρα πέρασαν από τη διασταύρωση οι αριστερές, δημοτικές και οικολογικές οργανώσεις που είχαν καλέσει συγκέντρωση στον σταθμό του Μετρό από τις 6.30μμ. Ήταν περίπου 50 άνθρωποι που κατευθύνθηκαν προς το Μπαρουτάδικο. Πέρασαν επιταχυμένα προφανώς για να μην αναμιχθούν με την "ανεξάρτητη πολιτική μεταβλητή" των αναρχικών...
Η πορεία ξεκίνησε στις 7.30 κι άρχισε να κατεβαίνει την Ιερά Οδό προς τον Κηφισό. Άρχισαν να γράφονται οι τράπεζες με σπρέυ και να μπλοκάρονται τα ΑΤΜ. Η πορεία κινήθηκε με παλμό προς το αστυνομικό τμήμα επί της Προύσσης. Εκεί υπήρχαν δύο διμοιρίες. Η πορεία επιτέθηκε στους μπάτσους με πέτρες και συντεταγμένα επεστρεψε προς τον σταθμό του μετρό. Όλες οι τράπεζες μέχρι τον σταθμό σπάστηκαν μαζί με τις κάμερές τους και γέμισαν συνθήματα. Όταν ανεβήκαμε στην πλατεία Εσταυρωμένου οι διμοιρίες που ακολουθούσαν έκαναν μια επιθετική κίνηση για να απωθήσουν τον κόσμο από την πλατεία και να προστατέψουν τόσο το δημοτικό χριστουγεννιάτικο "καραβάκι" από τα συνθήματα που γράφονταν για τον Αλέξανδρο πάνω του όσο και τις εγκαταστάσεις του μετρό.
Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε καλά είναι ο κόσμος στους δρόμους που όχι μόνο δεν "αγριεύτηκε" αλλά χειροκροτούσε τις επιθέσεις στις τράπεζες. Έχουμε μιλήσει επανειλημμένως για τον κόσμο στο Αιγάλεω και κάθε φορά επιβεβαιώνεται μια συνειδητή υστέρηση και ένα ταξικό φίλτρο που χαρακτηρίζει την περιοχή σε σχέση με την κρατική τρομοκρατία και την κυρίαρχη προπαγάνδα .

Τίποτε πια δεν είναι όπως πριν
Τίποτε δεν τελείωσε
Όλα συνεχίζονται


ανατυπωση απο το
μπλογκ
http://anarxikoiaigaleo.blogspot.com/2008/12/blog-post_19.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial