Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Εμεις καθομαστε κ τρωμε προλογο πως η κριση κ η οικονομικη υφεση θα δυσκολεψουντο "επιχειρειν" την χρονια που ερχεται,μμε κ κυβερνηση προσπαθουν να μας πεισουν πως οι εργαζομενοι πρεπει να λυπηθουμε τα αφεντικα γιατι περνανε δυσκολες ωρες και οι καημενοι παρ ολα αυτα μας προσφερουν ενα πιατο φαι μεσω της εργασιας κ πρεπει να το εκτιμαμε αυτο κ οχι να ζηταμε υπερβολικες αυξησεις στους μισθους κ αλλα συναφη...
...και αυτοι ανακοινωνουν πως το 2009 θα ναι χρονια περισσοτερης κ μεγαλυτερης κερδοφοριας για αυτους
διαβαστε το παρακτω ρεπορταζ απο το site reporter.gr
προσοχη, τα οποια σχολια δεν στρεφονται κατα του συγκεκριμενου επιχειρηματια, ο οποιος αλλωστε -οπως καθε επιχειρηματιας-κοιταει την δουλεια του κ καλα κανει- αλλα κατα των εργαζομενων που τρων την μουφα κ πιστευουν πως δεν ειναι καιρος για διεκδηκησεις-αν δεν ειναι τωρα, ποτε ειναι ρε;



Μυτιληναίος:
Χρονιά ρεκόρ το 2009 για τη ΜΕΤΚΑ
10:57 - 16 Ιανουάριος 2009
Ο όμιλος Μυτιληναίου κατά την χθεσινή συνάντηση με τους αναλυτές και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της σχόλιο ανέφερε πως για την ΜΕΤΚΑ το 2009 θα είναι χρονιά ρεκόρ σε επίπεδο κύκλου εργασιών ο οποίος αναμένεται να προσεγγίσει τα 600 εκ. ευρώ. Τα περιθώρια κέρδους δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα και θα παραμείνουν σε επίπεδο ΕΒΙΤDA στο 18%. Το ανεκτέλεστο διαμορφώνεται στα 1,5 δισ. ευρώ ενώ εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης των 400 ΜW στην Συρία.

Για το Αλουμίνιο της Ελλάδος η διοίκηση επισήμανε ότι παρά την πτώση των διεθνών τιμών το hedging του ομίλου ήταν πολύ επιτυχημένο. Η οργανική κερδοφορία του Αλουμινίου επηρεάζεται θετικά από την μείωση του πετρελίου και των ναύλων. Ωστόσο στα επίπεδα διαπραγμάτευσης των διεθνών τιμών και με δεδομένο το υψηλό σταθερό κόστος η εταιρία βρίσκεται κάτω από το επίπεδο ισορροπίας και για αυτό θα κινηθεί αμυντικά όσο οι τιμές δεν ευνοούν την αύξηση της παραγωγής με κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά το τιμολόγιο της ΔΕΗ η διοίκηση αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου το καλοκαίρι. Το guidance του ομίλου για το 2009 θα ανακοινωθεί ενδεχομένως μαζί με τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial