Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ






Γαζα,Γαζα,Γαζα....
Ειναι ευκολο για τους ντοπιους λαοπλανους ακαματηδες να μιλανε για την καταστολη ενος λαου που βρισκεται εκτος των οριων της επικρατειας της Ελλαδας. Καπου ειναι κ ανεξοδο κ εκ του ασφαλους να καλεις σε αλληλεγγυη κ αγωνα για να δικαιωθει ο λαος της Γαζας, οπως ειναι και εκ του πονηρου να καταγγελεις την ισραηλινη κρατικη καταστολη απο τον καναπε του σπιτιου σου, την στιγμη που κλεινεις τα ματια (ή κανεις ακριβως τα ιδια ο ιδιος) στο εσωτερικο της χωρας σου.
Απο το PREZA TV,μαθαινουμε πως εδω και καιρο γινονται συνεχεις ελεγχοι κ εξακριβωσεις στους σταθμους του μετρο απο την αστυνομια. Ατομα που δεν εχουν μαζι τους ταυτοτητα προσαγαγωνται σε αστυνομικα τμηματα για εξακριβωση στοιειων.
Δεν περασε πολυς καιρος απο το πογκρομ που εγινε στην πλατεια Εξαρχειων, οπου αποκλειστηκε μια ολοκληρη γειτονια απο αστυνομικες δυναμεις κ πραγματοποιουνταν για 12 ωρες εισβολες σε σπιτια και μαγαζια της περιοχης κ προσαγωγες ατομων κ υπαλληλλων. Κ να ταν μονο τα Εξαρχεια; Ακουγεται πως τα ιδια συμβαινουν κ σ αλλες περιοχες της χωρας.
Πως μπορει λοιπον καποιος να ασχολειτε με την Γαζα της Παλαιστινης και την ιδια στιγμη να μην βλεπει πως η χωρα του η ιδια μετατρεπεται σε ΓΑΖΑ;



Η μονη διαφορα ειναι πως εδω δεν εχουμε να κανουμε με την διενεξη δυο διαφορετικων εθνων αλλα με την επιθεση ενος κρατους στους ιδιος τους πολιτες που το απαρτιζουν.
Μετα την οικονομικη επιθεση του κρατους , τα περασμενα χρονια στους υπηκοους του(γιατι στην ουσια ως τετοιους μας βλεπουν κ μας αντιμετωπιζουν)εχουμε κ το οργιο καταστολης που ξεσπασε μετα τον ανασχηματισμο της κυβερνησης.



Η ανεδαφικοτητα της πολιτικης εκφραζεται απο την πaρουσα κυβερνηση σ ολο της το μεγαλειο. Δειχνουν να απαντουν στην δυσαρεσκεια τω πολιτων για την υποβαθμιση της ζωης τους με επιθεση εναντιων τους.
Χτυπησαν διαδηλωτες την προηγουμενη Παρασκευη, οχι επειδη προεβησαν σε παρανομες πραξεις , αλλα επειδη τολμησαν να διαμαρτυρηθουν για την φτωχεια τους.
Εκδικητικη πολιτικη ως απαντηση στην εξεγερση του λαου της χωρας τον Δεκεμβρη.
Προσπαθει να δηλωσει η κυβερνηση με αυτες τις πραξεις πως "απαγορευει ρητως την δυσαρεσκεια στη υποβαθμιση της ζωης μας".



Η αλλαζονικη, οχι συμπεριφορα, αλλα σκεψη της , εχει ως αμεσο σκοπο της να εντρυφησει στα μυαλα μας την λογικη της εγκληματικοποιησης της σκεψης μας. Ειναι παρανομο να μη μας αρεσει αυτο που εγινε με το Βατοπαιδι. Ειναι παρανομο να θεωρουμε τον αστυνομικο που σκοτωσε τον ΑΛΕΞΗ ως ενοχο της πραξεως του. Ειναι παρανομο να πιστευουμε πως η φορολογηση των φτωχων προς οφελος των πλουσιων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙπραξη δικαιου. Ειναι παρανομο να νομιζουμε πως ειναι αδικια να δουλευουμε περισσοτερο στην ευρω-ζωνη και να πληρωνομαστε λιγοτερο. Ειναι παρανομο να υπαρχουμε ως ελευθεροι ανθρωποι.
Αυτη ειναι η μονη πολιτικη βουληση που εκφραζεται απο την κυβερνητικη πλευρα.
Στον αντιποδα τα νερα θολωνουν τα πολιτικα κομματα με το ΠΑΣΟΚ, να εστιαζει πως αιτια ολων τω προβληματων μας ειναι η "κακια δεξια", ξεχνωντας πως αυτη ηρθε στην εξουσια χαρι του "κακκου σοσιαλισμου" που προηγηθηκε κ ανοιξε τον δρομο για την αντι-λαικη επιθεση που βιωναμε επι ημερων του κ εντεινεται σημερα.
Το ΚΚΕ απανταει στην απαξιωση των παντων θεωροντας ως ενοχο τον ΣΥΡΙΖΑ , του οποιου τους ψηφοφορους εχει βαλει απο καιρο στο ματι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πεφτει στην παγιδα να αναλωνεται σε διαλογο ανευ ουσιας με το κομουνιστικο κομμα.



Το ΛάΟΣ συνεχιζει να ασκει πολιτικη με πιασαρικα τσιτατα κ αστεισμους που θυμιζουν περισσοστερο διαφημισεις απορυπαντικου παρα πολιτικη αναλυση.
Και η κοινωνια; Ολοι εμεις; Τι πραττουμε;
Καιρο πριν την εξεγερση του Δεκεμβρη, μια διαδικασια αργης αλλα σταθερης συνειδητοποιησης ειχε μπει σε μια τροχια εξελιξης. Ο Δεκεμβρης εδωσε κ συνεχιζει να δινει την δυνατοτητα σε απλους ανθρωπους να στηνουν κ να λειτουργουν μεσα απο τα δικα τους κοινωνικο πολιτικα μορφωματα νιωθωντας πλεον πως κομματα κ οργανωεις ειναι ανικανα (αν οχι κρυφοι συμμαχοι) της καθεστηκιας ταξης που τους επιτιθετε.
Οι λαικες συνελευσεις, οι καταληψεις, οι αυθορμητες κ μη εκδηλωσεις ολο κ περισσοτερων , μεχρι χθες "αν-ενεργων πολιτων", πληθαινουν στις μερες μας. Η πρωτοτυπια και η φαντασια στην δραση τους δειχνει τελικα πως μια δεξαμενη ανθρωπων βρισκοταν εγκλωβισμενη κοινωνικα για δεκαετιες και τωρα ερχεται στην επιφανεια ετοιμη να δωσει πραγματα κ ενεργεια που μεχρι πριν ενα μηνα της το απαγορευαν ολοι οι λεγομενοι θεσμικοι(sic)παραγοντες.



Μια αλλη Ελλαδα ειναι πλεον ορατη και "στελεχωνετε" αυτη την φορα οχι απο ειδικους της ζωης αλλα...απο τους πρωταγωνιστες αυτης.









το videoανατυπωθηκε το tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial