Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Ακραία αστυνομική βία στις 09/01/09


η ανατυπωση εγινε απο το blog της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣΑκραία αστυνομική βία στις 09/01/09


Την Παρασκευή 09/01 -επέτειος της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα- έγινε Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο με πορείες σε διάφορες πόλεις. Στην Αθήνα οι αρχές έδειξαν για ακόμα μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό που κρατάνε απ' την εποχή της Χούντας. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη βίας επιτέθηκαν στην πορεία εγκλωβίζοντας μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού. Παραθέτουμε σχετικό οπτικόακουστικό υλικό:
Πηγή: tvxs.gr
Σε αυτό το βίντεο μπορειτε να δείτε πως εγινε η απωθηση και ο εγκλωβισμός του κόσμου στην πολυκατοικία της Ασκληπιου 14. Εχουν πέσει ήδη τα δακρυγόνα και στο 22ο δευτερολεπτο τα ΜΑΤ αρχίζουν να χτυπάνε αδιακρίτως με τα γκλομπ τους, τους ανθρωπους στο κεφάλι. Το βιντεο τραβηχτηκε απο κάποιον που εγκλωβίστηκε σε εκεινο το σημειο.

Πηγή: alepouda.blogspot.com

Σήμερα, μετά τη μεταφορά των συλληφθέντων και των προσαχθέντων από Ασκληπιού, ανεβαίνοντας στην οδό Ναυαρίνου, τα ΜΑΤ, τα οποία ερχόντουσαν από Κολωνάκι προς Σκουφά-Ναυαρίνου, υποχώρησαν ατάκτως και πηγαίνοντας στο σημείο όπου βρισκόταν τα ΜΑΤ, είδαμε έναν χτυπημένο νεαρό, ο οποίος φορούσε ένα διχτάκι στο κεφάλι του γιατί επέστρεφε από νοσοκομείο. Ήταν ήδη χτυπημένος στο κεφάλι.Ο νεαρός δεν είχε σχέση με την πορεία, απλά βρέθηκε στο σημείο όπου ένας ΜΑΤατζής τον χτύπησε από πίσω με το γκλοπ στο κεφάλι.

Ο νεαρός ήταν σχεδόν αναίσθητος στο δρόμο και έχανε πολύ αίμα. Γιατροί ήρθανε από την κοντινή κλινική και μετά τον πήρε και ασθενοφόρο από την ίδια κλινική.

Πηγή: tvxs.gr


Είναι φανερό πώς όσο συνεχίζει η εξέγερση, τόσο κλιμακώνεται η βία των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους πολίτες. Η κυβέρνηση παίζει τα τελευταία της χαρτιά, πριν φτάσει στο σημείο να δείξει παγκοσμίως ότι στην πράξη βρίσκεται αντιδιαμετρικά αντίθετη από την Δημοκρατία την οποία διακυρήσσει.

Το θέμα είναι πότε θα καταλάβουμε εμείς ότι είμαστε άνθρωποι κι όχι ζώα, ότι έχουμε αξιοπρέπεια, ότι έχουμε φωνή. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να δούμε ότι φτάσαμε σ' ένα σημείο που δεν πάει άλλο.

Είναι καιρός να δράσουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial