Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΜΑΡΧΟΙ Κ ΜΕΤΡΟ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΡΙΑ


Mε θλιψη πληροφορουμαστε πως σταματαει την λειτουργια του ενας θεσμος για τον δημο καλαμαριας, η δημοτικη συγκοινωνια στο εσωτερικο της γειτονιας. Διαβαστε το παρακατω mail που μου ηρθε

Σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας που συνέδεε περιμετρικά όλη την πόλη με το κέντρο της, προχωρά από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Καλαμαριάς. Οι λόγοι που οδηγούν στην αναστολή, είναι τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζουν συχνά τον τελευταίο καιρό τα οχήματα μεταφοράς των πολιτών.

Συγκεκριμένα η παλαιότητα των οχημάτων, εμποδίζει τόσο την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και των οδηγών, όσο και την ακριβή τήρηση των δρομολογίων και ως εκ τούτου αποσύρονται από την κυκλοφορία.

Ωστόσο κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αρωγής, στην οποία έχει ανατεθεί το έργο της δημοτικής συγκοινωνίας, θα επανεξετάσει από μηδενική βάση τη συγκεκριμένη δράση με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή και ασφαλή εξυπηρέτηση των δημοτών.

αυτο το..."θα επανεξετασει απο μηδενικη βαση" εμενα μου βρωμαει. Η εν λογο υπηρεσια μεχρι στιγμης ηταν τζαμπα και πολυ φοβαμαι πως απο δω κ στο εξης, αν ξαναλειτουργησει , αυτο θα γινει με αντιτιμο.

Δεν θα ειναι αλλωστε η πρωτη φορα, οπου η παρουσα δημοτικη αρχη....παρεμβαινει σε μια απο τις δημοτικες επιχειρησεις κ την μετατρεπει απο φιλολαικη σε κερδοσκοπικη.

ΠΡΟΣΟΧΗ.Παρ ολο που καποιες τις μετετρεψε σε κερδοσκοπικες αυτες παρ ολα αυτα μπαινουν μεσα καθε χρονο. Κατι που δεν συνεβαινε οταν δεν ηταν κερδοσκοπικη μια επιχειρηση.

Παρτε κ ομως κ την παρακατω ανακοινωση

η οποια εχει να κανει με την μεγαλομανια του Δημαρχου Θεσσαλονικης να φτιαξει κ αυτος μετρο, μονο κ μονο επειδη εφτιαξε η Αθηνα(ο δημαρχος εδω μιμειται τα της Αθηνας κ κλαψουριζει συνεχως στο στυλ "κανατε στην Αθηνα κ δεν κανατε στην Σαλονικη"


Ο Δήμος με την υπ. αρ. 06/09 Απόφαση Δ.Σ. αποφάσισε την τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδιου στην περιοχή Μικρας
με αποχαρακτηρισμούς κοινωφελών και κοινοχρήστων χώρων για την κατασκευή Αμαξοστασίου και Σταθμου Μετεπιβίβασης ΜΕΤΡΟ,
με τον ισχυρισμό οτι.."..εξυπηρετεί ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ και....εντάσσεται στον Ν.1892/90..'.
Ο Ν. 1892/90 (αρθρο 99, παρ 2) αναφερεται στην δημιουργία Ζ.Ε.Α. (Ζώνης Ελεγχόμενης Ανάπτυξης) και λέει συγκεκριμνένα:
"Ειδικότερα στις Ζώνες Ελεγχόμενης Ανάπτυξης (Ζ.Ε.Α), πουκαθορίζονται κοντά σε μεγάλα συγκοινωνιακά έργα (μεγάλες κυκλοφοριακές αρτηρίες, μεγάλοι κυκλοφοριακοί κόμβοι, σταθμοί μετρό, σήραγγες, ζεύξεις, αεροδρόμια κ.λπ.), καθώς επίσης και σε περιοχές για τη δημιουργία περιαστικού πρασίνου κατ` εφαρμογή του ρυθμιστικού σχεδίου,επιτρέπεται από τη δημοσίευση των ανωτέρω προεδρικών διαταγμάτων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η αναγκαστική απαλλοτρίωση, λόγω δημόσιας ωφέλειας των ακινήτων που εμπίπτουν στις Ζ.Ε.Α., για τη δημιουργία ειδικών έργων και εγκαταστάσεων τα οποία απαιτούνται για την καλύτερη και αποδοτικότερη εκμετάλλευση και λειτουργία των συγκοινωνιακών αυτών έργων και την επίτευξη των σκοπών που επιδιώκονται με αυτά, ως και των ακινήτων για τη δημιουργία περιαστικού πρασίνου…».

η εν λογο περιοχη ειναι ενας ελευθερος, αδομητος χωρος , ο οποιος αν ημασταν στην Ευρωπη θα ειχε γινει απο καιρο ενα μεγαλο περιαστικο παρκο με πολες δραστηριοτητες, εδω ομως θα τον μετατρεψουμε σε ενα κωλοχανειο με λαδια σιδερα κ ανταλλακτικα οπου θα βρουν δουλεια εκατονταδες οικογενειες(το αλλοθι για τις κατασκευες ειναι παντα αυτο)αλλα θα πληρωνονται τα α@@χιδια τους(η αληθεια για αυτους που δουλευουν σε τετοιες δουλειες ειναι παντα αυτες)


Ωρες ωρες λησμονω την περιοδο που η καλαμαρια δεν ειχε δρομους, θεωρουταν κακοφημη περιοχη, οταν εβρεχε πλυμηριζε, κανεις δεν εχτιζε πολυκατοικιες κ κανεις δεν ασχολουταν μαζι μας. ΞΘερετε μωρε ποτε λεω, τοτε που εκει που παιζαμε περνουσαν αλογα απο διπλα μας, ειχαμε παρκα, δεντρα κ θεωρουμασταν κηπουπολη. Τωρα αυτο που βλεπω ειναι η δικτατορια του SUV απο τη μια κ φτωχεια απο την αλλη.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial