Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ


Παρέμβαση διαμαρτυρίας από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα, στη Θεσσαλονίκη

false false false MicrosoftInternetExplorer4

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα προχώρησε χθες σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στον Κεντρικό Σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη για το καθεστώς των εργολαβιών στο Δημόσιο. Ο ΟΣΕ, όπως όλες σχεδόν οι ΔΕΚΟ και οι δημόσιες υπηρεσίες δίνουν τις υπηρεσίες καθαριότητας στους εργολάβους, με τα γνωστά αποτελέσματα όσο αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

60 περίπου εργαζόμενοι/ες και φοιτητές/τριες συγκεντρωθήκαμε στις 12 το μεσημέρι και αναρτήσαμε πανό στην είσοδο του ΟΣΕ το οποίο έγραφε «Έξω οι εργολάβοι από το δημόσιο, να προσληφθούν τώρα οι καθαρίστριες). Μοιράσαμε 2000 κείμενα στους/ις εργαζόμενους/ες του ΟΣΕ, τις καθαρίστριες, το κοινό, τους επιβάτες των λεωφορείων και κάναμε μίνι «πορεία» μέσα στους χώρους του σταθμού.

Επίσης, δόθηκε επί τόπου και συνέντευξη τύπου, όπου κατέθεσαν μαρτυρίες συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από τους ΟΤΑ, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τις νοσηλεύτριες. Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι σύμφωνα με το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οι εργολαβίες για την καθαριότητα επιβλήθηκαν στα νοσοκομεία, ακόμα και όταν ήταν πιο ακριβές από την πρόσληψη του προσωπικού, ενώ πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατήγγειλε την αντίστοιχη απόπειρα που γίνεται τώρα από την κυβέρνηση ώστε να δοθεί και η καθαριότητα στα σχολεία στους γνωστούς εργολάβους.

Στη συνέντευξη μίλησε επίσης εκπρόσωπος του Φόρουμ Μεταναστών Θεσσαλονίκης για την εργασιακή εκμετάλλευση μεταναστών και μεταναστριών και Αφγανός πρόσφυγας, ο οποίος αναφέρθηκε στην απαράδεκτη τακτική της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης να μην δίνει άδεια εργασίας σε κανέναν πρόσφυγα, εξοντώνοντας έτσι χιλιάδες ανθρώπους.

Η συμμετοχή στη δράση, όσο και η ανταπόκριση του κόσμου και των εργαζομένων ήταν πολύ ενθαρρυντική. Σήμερα το πρωί επίσης, μέλη της πρωτοβουλίας μοιράσανε κείμενα στις στάσεις του Βαρδάρη και του ΟΣΕ.

Συνεχίζουμε με την πορεία της Πέμπτης, 6 το απόγευμα στο Αγ. Βενιζέλου και τη συνέλευση της Πρωτοβουλίας τη Δευτέρα, 26 Γενάρη, 7 μμ στο ΕΚΘ.

Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη,

να πληρώσουν τώρα όλοι οι δολοφόνοι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial