Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

TI ΓΡΑΨΑΝΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΝΕΒΑ

ελευθεροτυπία

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών έκρινε ότι οι αστυνομικές αρχές έκαναν «μισή δουλειά»


Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

Οπως όπως φαίνεται πως έκλεισαν τον «φάκελο Κούνεβα» οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές που είχαν αναλάβει να διενεργήσουν την έρευνα για την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι παραμονές Χριστουγέννων σε βάρος της 44χρονης συνδικαλίστριας, γενικής γραμματέως της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ).

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που δίνει ακόμη τη μάχη για τη ζωή καθώς ζωτικά της όργανα έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από την κατάποση του οξέος, ενώ έχει ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι, η Αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνά της και απέστειλε τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία της Αθήνας.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών όμως Ελένη Ράικου που μελέτησε τον φάκελο έκρινε ότι η Αστυνομία έκανε «μισή δουλειά» και της επέστρεψε -πριν από λίγες ημέρες- τη δικογραφία με τη ρητή εντολή να γίνουν συγκεκριμένες συμπληρωματικές ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί σωστά η υπόθεση....


τα νέα

ντροπή

ΑΠΟ την πρώτη στιγμή η Αστυνομία επιχείρησε να υποβαθμίσει την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Με διαρροές για προσωπικά κίνητρα την εμφάνιζε περίπου σαν μια ερωτική ιστορία.

ΧΘΕΣ η εισαγγελέας αναγκάστηκε να επιστρέψει τον φάκελο της υπόθεσης στην ΕΛ.ΑΣ. κατηγορώντας την ουσιαστικά για πλημμελή έρευνα....


    Δεν εξέτασαν ούτε έναν μάρτυρα!

δημοσιεύτηκε January 19 από anonymous

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4497257&ct=1

Επιχείρηση κουκούλωμα από την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

▅ Η σύντομη περαίωση της προανακριτικής διαδικασίας προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων της, οι οποίοι δήλωσαν ότι «η ενέργεια αυτή σε μία περίοδο που εκδηλώνεται ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στην Κ. Κούνεβα σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί ανησυχία και ερωτηματικά για τις προθέσεις των αστυνομικών αρχών που χειρίζονται την υπόθεση. Όπως έχουμε ξαναδηλώσει, καμία ολιγωρία και συγκάλυψη δεν είναι ανεκτή»
Στην Αστυνομία επέστρεψε η εισαγγελέας τη δικογραφία που συντάχθηκε για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, αφού, όπως διαπίστωσε, δεν είχαν καν εξεταστεί οι αυτόπτες μάρτυρες. Οι συνήγοροι της 44χρονης γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στην Εντατική του «Ευαγγελισμού», κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου επέστρεψε τη δικογραφία πίσω στις διωκτικές αρχές, ζητώντας να διενεργηθούν συγκεκριμένες πράξεις που, όπως προκύπτει από τον φάκελο της δικογραφίας, δεν είχαν γίνει στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων για τη διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των ενόχων. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία να ληφθούν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, που δεν είχαν εξεταστεί στο πρώτο μέρος της έρευνας, από υπευθύνους της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ, όπου εργαζόταν το θύμα, να διενεργηθούν συμπληρωματικές εργαστηριακές
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
η εισαγγελέας καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν πήρε καταθέσεις από αυτόπτες και από τους υπευθύνους της εταιρείας όπου εργαζόταν η Κούνεβα
εξετάσεις και τέλος όταν η κατάσταση της 44χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία το επιτρέψει, να δώσει τις δικές της απαντήσεις και τις πιθανές εκδοχές για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι, στη διάρκεια της οποίας οι δράστες την ακινητοποίησαν και την υποχρέωσαν να καταπιεί το οξύ.

Οι αστυνομικές αρχές, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επικεντρώθηκαν στην εξέταση προσώπων κυρίως από το συγγενικό περιβάλλον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, θεωρώντας ως πιθανότερο το «σενάριο» η επίθεση να έχει σχέση με προσωπική της υπόθεση. Ωστόσο, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν αποδείχθηκαν ικανά να στηρίξουν μια τέτοια εκδοχή και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία με την ένδειξη «άγνωστοι δράστες».

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της 44χρονης γυναίκας κ.κ. Κώστας Παπαδάκης και Δάφνη Βαγιανού χαρακτήρισαν «δυσάρεστη έκπληξη» την επιστροφή της δικογραφίας από την Αστυνομία, «προτού καν η προανακριτική έρευνα, όχι απλά ολοκληρωθεί, αλλά διανύσει τους πρώτους αναγκαίους προσανατολισμούς της, όπως είναι η αναζήτηση των ενόχων και προβεί σε αναγκαίες πράξεις, όπως η εξέταση αυτοπτών μαρτύρων, η επεξεργασία αντικειμενικών ιχνών- πειστηρίων και γενετικού υλικού- και φυσικά η εξέταση της ίδιας της Κωνσταντίνας Κούνεβα, όταν μπορέσει να δώσει κατάθεση».

Οι δικηγόροι μάλιστα, αναφερόμενοι στη σύντομη περαίωση της προανακριτικής διαδικασίας, προσθέτουν ότι «η ενέργεια αυτή σε μία περίοδο που εκδηλώνεται ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στην Κ. Κούνεβα σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί ανησυχία και ερωτηματικά για τις προθέσεις των αστυνομικών αρχών που χειρίζονται την υπόθεση. Όπως έχουμε ξαναδηλώσει, καμία ολιγωρία και συγκάλυψη δεν είναι ανεκτή. Η ολοκλήρωση της έρευνας και η ανεύρεση των ενόχων είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας, όχι μόνο για τη δικαίωση της Κούνεβα, αλλά για την ίδια την πορεία των δικαιωμάτων των συνδικαλιστικών ελευθεριών στην Ελλάδα, την ισότητα των δύο φύλων και την αντιστροφή της βαρβαρότητας που απειλεί τον νομικό πολιτισμό».


Σοβαρές βλάβες σε ζωτικά της όργανα

ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ μετά την επίθεση εις βάρος της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του «Ευαγγελισμού» και σταδιακά αρχίζει να αποκαθίσταται η επαφή της με το περιβάλλον, αν και έχει υποστεί σοβαρότατες βλάβες σε ζωτικά όργανά της, αφού οι δράστες την εξανάγκασαν να καταπιεί το καυστικό υγρό. Επιπλέον, η 44χρονη γυναίκα έχει ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι.

Οι συνάδελφοί της έχουν καταγγείλει ότι η Κ. Κούνεβα, η οποία είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, «δεχόταν πιέσεις και απειλές να σταματήσει τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα, επειδή στον χώρο της υπάρχουν πολλά εργασιακά προβλήματα με τις συμβάσεις και τους μισθούς».

SXOLIO SAMURAI
Ακομα και απο τα δημοσειυματα των εφημεριδων προκυπτει οτι οι ερευνες της αστυνομιας για την δολοφονικη επιθεση στην συνδικαλιστρια εργατρια ηταν σχεδον μηδενικες.
Την ιδια περιοδο οπου οι αστυνομικοι
αποκλειουν μια ολοκληρη περιοχη για τον δικο τους Διαμαντη κ ξυλοκοπουν αβερτα περαστικους, μπουκαρουν σε μπαρακια κ μαζευουν ακομα κ τους σερβιτορους, εισβαλλουν σε σπιτια κ παιρνουν κοσμο στο τμημα
την ιδια περιοδο οπου κινητοποιουνται οι παντες για την εξιχνιαση της αποαγωγης ενος ζαπλουτου βιομηχανου
την ιδια ακριβως περιοδο δεν κανουν τιποτα για την υποθεση της Κουνεβα
τα συμπερασματα για το τι κρατος εχουμε δικα σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial