Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Επιτελους η δημοσιογραφια στην Ελλαδα δεν ειναι μονο οι ιλουστρασιον παρουσιαστες των μεγαλων κεντρικων δελτιων(show)ειδησεων αλλα και οι απλοι εργαζομενοι.Αυτοι που βιωνουν απο τις τραγικοτερες εργασιακες σχεσεις. Αυτοι που πολλες φορες μενουν απληρωτοι για μηνες, ανασφαλιστοι κλπ.
Αυτοι που με την δικη τους δουλεια, καποιοι τεμπεληδες γινονται οι βασιλειαδες των στουντιο, απολαμβανουν χλιδατη ζωη, βιλλες σουπερ σπορ αμαξια.
Δημοσιογραφοι λοιπον δεν ειναι αυτοι π[ου βλεπουμε στις οθονες των τηλεορασεων μας αλλα μια στρατια απλων καθημερινων εργαζομενων που πολλες φορες δουλευουν μαυροι.
Αυτοι οι ανθρωποι κατελαβαν το Σαββατο 10 Γεναρη τα γραφεια της ΕΣΗΕΑ ενος οργανου που διασφαλιζει τα συμφεροντα της γκλαμουριας του επαγγελματος εις βρος των εργατων του επαγγελματος
Απο το μπλογκ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ανατυπωνω το κειμενο της καταλαηψης



Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ κατέλαβαν τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου εργαζόμενοι συνάδελφοι στα ΜΜΕ κατέλαβαν τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα στην οδό Ακαδημίας 20.

Χθες το βράδυ σε γενική συνέλευση, αποφάσισαν για σήμερα Κυριακή:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΣΗΕΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/1

Η γενική συνέλευση της κατάληψης αποφάσισε και καλεί:

14:οο Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια για τον νεκρό μετανάστη κοντά στο αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη Χουσείν Ζαχιντούλ Τζαχανγκίρ

16:00 Ανοιχτή συζήτηση για τα εργασιακά ζητήματα στον χώρο των ΜΜΕ και για συντονισμό δράσεων των εργαζομένων στον χώρο ανεξαρτήτως ειδικότητας ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

18:00 Συζήτηση για την συγκρότηση ομαδών εργασίας της κατάληψης και κυρίως για συγκρότηση ομάδας αντιπληροφόρησης στην οποία μπορεί να προσφέρει οποισδήποτε εργαζόμενος ΜΜΕ αδημοσιευτο αρχείο.

20:00 Ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ

Η ανακοίνωση της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΣΗΕΑ:

Οι χιλιάδες διαδηλωτές-τριες που πλημμύρισαν τους δρόμους πανελλαδικά την Παρασκευή 09/01 απέδειξαν ότι η φωτιά του Δεκέμβρη δεν σβήνει, ούτε από σφαίρες και βιτριόλι ενάντια σε αγωνιστές-τριες ούτε από την ιδεολογική τρομοκρατία που εξαπολύθηκε τις τελευταίες μέρες από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Γιʼ αυτό η μόνη απάντηση του κράτους απέναντι στη νεολαία και τους εργαζόμενους ήταν γιʼ άλλη μια φορά η ωμή καταστολή. Τα ΜΑΤ, έχοντας λυμένα τα χέρια τους από τις διαταγές των αφεντικών τους και την παρότρυνση των ΜΜΕ για μηδενική ανοχή, φιλοδώρησαν με χημικά, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις όποιον βρέθηκε απλώς στον δρόμο τους.

Όταν η κρατική καταστολή στρέφεται (όπως στις 09/01) ενάντια ακόμα και σε εργαζόμενους δημοσιογράφους, οπερατέρ, φωτορεπόρτερ, δικηγόρους, που στέκονται στον δρόμο χωρίς να παίρνουν το μέρος των δολοφόνων, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι από τα εξεγερσιακά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος έχει τεθεί ένα ζήτημα αξιοπρέπειας στον καθένα και στην καθεμία από εμάς που η επιβίωσή του/της εξαρτάται από τον μισθό. Έτσι και κάποιοι/ες που εργαζόμαστε στον χώρο των ΜΜΕ παίρνουμε θέση στο πλάι των αγωνιζόμενων. Τόσο με την άμεση συμμετοχή μας στον αγώνα ως εργαζομένων, όσο και με τη μάχη που δίνουμε στους εργασιακούς μας χώρους για να μην περάσει η άποψη της εργοδοσίας των ΜΜΕ γύρω από τα γεγονότα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόλυση του φωτορεπόρτερ Κώστα Τσιρώνη από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» επειδή φωτογράφησε τους μπάτσους να σηκώνουν τα όπλα μια μέρα μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι τα ΜΜΕ ως ιδεολογικός μηχανισμός του κράτους θα κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσει ο κόσμος στα σπίτια του, το ξέρουμε άλλωστε καλύτερα γιατί δουλεύουμε σε αυτά. Όπως γνωρίζουμε επίσης ότι, για να παίρνει θέση ο κάθε Πρετεντέρης, ο κάθε Τράγκας, ο κάθε μεγαλοδημοσιογράφος υπέρ της κατάργησης του ασύλου και του διαχωρισμού των αγωνιζόμενων σε «κουκουλοφόρους» και «ειρηνικούς» διαδηλωτές, έχουν ανάγκη την καθημερινή σιωπή όλων μας.

Η θέση μας μαζί με τους εξεγερμένους προκύπτει και από την καθημερινή εκμετάλλευση που βιώνουμε στους χώρους εργασίας. Στη βιομηχανία των ΜΜΕ περισσεύουν όπως παντού οι ελαστικές/επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, η άμισθη/ανασφάλιστη εργασία, η δουλειά με το κομμάτι, οι υπερωρίες και η εργοδοτική αυθαιρεσία. Το τελευταίο διάστημα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, έχουν επίσης ενταθεί οι απολύσεις και η τρομοκρατία της απόλυσης.

Όπως όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε κι εμείς το ξεπούλημα και την κοροϊδία των συνδικαλοπατέρων. Η ΕΣΗΕΑ ως θεσμός στρέφεται ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων, είτε αφορούν στην αντίσταση απέναντι στην εργοδοσία, είτε στην επιτακτική ανάγκη για ξεπέρασμα των εσωτερικών διαχωρισμών και του κλαδικού κατακερματισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο συνδικάτο τύπου. Η συντεχνία αυτή, λειτουργώντας άλλωστε ως εργοδοτικό σωματείο, αποτελεί το βασικό στήριγμα των αφεντικών στην προσπάθειά τους να μας διαχωρίσουν από την υπόλοιπη εργατική τάξη, με τελευταίο παράδειγμα τη μη συμμετοχή της στη γενική απεργία της Τετάρτης 10/12.

Για όλους αυτούς τους λόγους, μια πρωτοβουλία έμμισθων, μπλοκάκηδων, άνεργων, «μαύρων», άμισθων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ αποφασίσαμε να καταλάβουμε το κτίριο της ΕΣΗΕΑ για να βάλουμε μπροστά όλα αυτά που μας ενώνουν με την αγωνιζόμενη κοινωνία:

-Την αντιπληροφόρηση, σε αντίθεση με την ιδεολογική προπαγάνδα των αφεντικών μας στα ΜΜΕ

-Την άμεση δράση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αυτοοργανωμένα, αμεσοδημοκρατικά και από τα κάτω, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

- ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην κατειλημμένη ΕΣΗΕΑ, Σάββατο 10/1, 20:00

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ http://katalipsiesiea.blogspot.com/



ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΜΟΥΡΑΙ

Σε παλαιοτερο ποστ μιλουσα για την αναγκαιοτητα να παψουν οι διαχωρισμοι στην κοινωνια των φτωχων(για την κοινωνια των πλουσιων ποσος με ενδιαφερει).

Αφορμη ειχε σταθει η στασ ηπου κρατουσε το μορφωμα που ονομαζοταν g700, το οποιο ουτε λιγο ουτε πολυ δηλωνε πως παλευε να κερδισει το διακιαωμα σε γαματους μισθους για τους πτυχιουχους της χωρας κ προβλεπε στο προγραμμα κστα αιτηματα του κ ενα ξεροκομματο (λιγο καλυτερο απο το σημερινο)για τους μη-πτυχιουχους νεους.

Τοτε ειχα μιλησει για την αναγκαιοτητα ολοι μας να διεκδικουμε τα ιδια , γιατί ολοι μας μεσα στα πλαισια της κοινωνιας αλληλοεξαρτομαστε. (χωρις τον ασπουδαχτο οικοδομο που θα χτισει το νοσοκομειο που σκατα θα στεγαστει ο σπουδαγμενος γιτρος να ασκησει το επαγγελμα του;)

Σημερα βλεπω στην ανακοινωση της καταληψης της ΕΣΗΕΑ, να δειχνουν την αλληλεγγυη τους στην εργατρια Κουνεβα που δεχτηκε επιθεση απο μπραβους της εξουσιας κ των αφεντικων.

Πιστευω σαν κοινωνια ημαστε πλεον σε πολυ καλο δρομο.

ΑΣ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Κ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial