Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Ή ΑΛΛΙΩΣ SOULTANISMOS MADE IN GREECE

ανατυπωνουμε αποσπασματα απο το σημερινο πρωτο θεμα

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος αναπληρωτής υπ. Δημόσιας Τάξης, θέλησε να δώσει μια γεύση απο το "Δόγμα Μαρκογιαννάκη". Σύμφωνα με αυτό η αστυνομία πρέπει να γίνει πιο βίαιη απέναντι στους διαδηλωτές και να μην υπολογίζει ακόμη και δημοσιογράφους, δικηγόρους, η περαστικούς κάθε ηλικίας στη διάρκεια των συλλαλητηρίων. Ετσι στη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τουλάχιστον τριάντα άτομα, μεταξύ των οποίων και περισσότερους από δεκαπέντε δικηγόρους, οι οποίοι είχαν σπεύσει από τα κοντινά γραφεία τους στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Ασκληπιού 14, όπου είχαν αποκλειστεί νεαροί διαδηλωτές.

και λιγο παρακατω η εφηεριδα κλειενει το αρθρο λεγοντας πως...
Η επιθετική πολιτική Μαρκογιαννάκη και η "ανυπακοή" του απέναντι στον προιστάμενό του υπουργό Εσωτερικών, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να τους καλέσει στο Μαξίμου, ώστε να τους δώσει τις κατάλληλες νουθεσίες για συνεργασία. Οι γνωρίζωντες κάνουν λόγο για μια ακόμη ατυχή επιλογή του κ. Καραμανλή-αυτή της μη απόσχισης του υπ. Δημόσιας Τάξης


ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΜΟΥΡΑΙ
Αυτη η ιστορια με τον τσαμπουκα αναπληρωτη υπουργο σιγουρα δε θα βγει σε καλο σε κανεναν. Μην ξεχνατε πως η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι της ανοχης της ελληνικης κοινωνιας ηταν ενας τσαμπουκας αστυνομικος που τραβηξε την κουμπυρα του. Η κυβερνηση δειχνει να μην εμαθε απο την εξεγερση του Δεκεμβρη, δειχνει ανικανη να καταλαβει πως δεν την παιρνει για τσαμπουκαδες οικονομικους, πολιτικους, κοινωνικους, δειχνει ανικανη να καταλαβει πως η κοινωνια δεν εχει αλλα ορια ανοχης απεναντι σε ενα κρατος -δρακουλα που το μονο που θελει ειναι να κανει μεταγγίσεις αίματος απο την κοινωνια προς το μεγαλο κεφαλαιο (τραπεζες).





Αντιθετως ο Καραμανλής πιστευει αφελεστατα πως με την ιστορια των σπασιματων των μαγαζιων η χωρα εχει χωριστει στα δυο. Στους μικρο-αστους μαγαζατορες κ στους φτωχους διαδηλωτες των 700 ευρω. Με βαση αυτο το αξιωμα πιστευει πως εχει με το μερος του τη μιση κοινωνια(μαγαζατορες) , η οποια απαιτει μια σκληρη σταση απο το κρατος απεναντι στους φτωχους που τολμανε να διαδηλωσουν την φτωχεια τους.




Η πραγματικοητα ειναι ομως πως ακομα κ η πλειοψηφια των μαγαζατορων ειναι με τους διαδηλωτες(εξαιρουνται οι της Ερμου), αποδειξη πως στα επεισοδεια με τα ματ την Παρασκευη μαγαζατορας ητανα υτος που εβαλε τα στηθη του μπροστα τους κ εφτασε σε ημειο ακομα , να προσφερθει να συλληφθει αυτος αντι των διαδηλωτων.
Η αληθεια ειναι πως αν η κυβερνηση θελει να επιβιωσει(το ιδιο ισχυει κ για τα κομματα που ευελπιστουν να γινουν κυβερνηση)το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να κατεβει απο το θρονο που ζουσε 5 χρονια τωρα, να πεσει στα γονατα κλαιγοντας μπροστα στην κοινωνια και να προσφερει οσο χρημα εχει στις τσεπες των φτωχων ενω παραλληλα θα πρεπει να φορολογησει αγριως κ τις τραπεζες,πολυεθνικες κλπ, και να ξεκινησει σαφαρι στις επιχειρησεις που κλεβουν το ΙΚΑ μη κολλωντας ενσημα.
Σιγα μη τα κανει ολα αυτα. Προτιμα να αγορασει μισθοφορους πολιτες απο το εξωτερικο που να την λενε μπραβο και ζητω παρα να δωσει εστω κ μια δραχμη (ουπς, σορρυ, ευρω)σε πολιτη αυτου του κρατους.
ΥΓ-Για τον ρατσισμο της ελληνικης εξουσιας απεναντι στους πολιτες πρεπει να αναφερθουμε καποια στιγμη.
Η αντιμετωπιση της ελληνικη εξουσιας απο τον Καποδιστρια μεχρι σημερα ειναι ακριβως οι σχεσεις ακοικιοκρατη(κρατος) και ιθαγενη(πολιτες).
Αυτη η σχεση ηταν κληρονομια του πωτου Καποδιστριακου ελληνικου κρατους, απο την Οθωμανικη αυτοκρατορια, την οποια διαδεχτηκε με επανασταση.
Ακομα και κατα τη διαρκεια της ελληνικης επαναστασης, τα στελεχη του μελλοντικου κρατους(αυτοι που φοραγαν κοστουμια)βλεπαν με μισος κ σιχαμαρα τους φουστανελαδες(Κολοκοτρωνης, διακος κλπ), γιαα υτο φτασαν και σε σημειο να φυλακιζουν ή να λοιδωρουνται ηρωες του 21 απο το ιδιο το κρατος.
Ο λαος για την εξουσια θεωρειτε ενας βρωμιαρης που πρεπει να τον ταιζεις υποσχεσεις για να σε ταιζει χρημα , εργασια και κοπο.
Η Τουρκια προσπαθησε, εστω στα λογια, να αποκολλησει απο το Οθωμανικο της παρελθον, η Ελλαδα ομως όχι.
Σε αντιθεση με την Τουρκια, η χωρα μας μπηκε στην ΕΟΚ , στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ εΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, αλλα παρολο που γιναμε ευρωπη η κυριαρχη ιδεολογια παραμενει το ρουσφετι.
Οι φοροι του κρατους ειναι κατ αναλογια ιδιοι με τους φορους του πασα επι οθωμανοκρατιας. Το ιδιο και οι υπηρεσιες του κρατους προς τον πολιτη.
Οπως και επι Σουλτανου, ο υπαλληλος του κρατους(δημοσιο)θεωρειτε το υπερτατο αγαθο και ο ιδιος θεωρει τον εαυτο του κατι μικροτερο απο τον υπουργο αλλα και πολυ ανωτερο απο εναν εργαζομενο του ιδιωτικου τομεα ή ενα φοιτητη.
Μ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ ΑΥΤΑ το ελληνικο κρατος ποτε δεν θεωρησε τον λαο αξιο μιας καλης ζωης. Ακομα και ο Α Παπανδρεου, εδωσε για πρωτη φορα λεφτα στον λαο. τα οποια ομως δανειστηκε στο ονομα του λαου , γνωριζοντας ο ιδιος πως την περιοδο που θα αρχιζαν οι δανειστες(σημερα δηλαδη) να τα ζητανε πισω, ο ιδιος θα ειχε πεθανει, οποτε δε τον ενοιαζε κ πολυ ποιος θα πληρωσει τα γλεντια του λαου στα σκυλαδικα το 80
Στις μερες μας , ο λαος συνηδητοποιησε πως εφτασε πλεον στα ορια του και πως καμια εξουσια δεν εχει να του προσφερει τιποτα. Η εξουσια λοιπον σκεφτηκε να απαντησει με την τοποθετηση ενος σκληρου πρωτοδιοριζομενου επι χουντας εισσαγελεα στη θεση του υπουργου δημοσιας ταξεως. Απανταει στο "οχι αλλο φτωχεια" με ξυλο χωρις διακρισεις.
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ.
Ολοι γνωριζουν πως η κυβερνηση Καραμανλη δε θα εχει την ευκαιρια να ξανακυβερνησει.
Ισως ερθει ο Γιωργακης στην εξουσια, ο οποιος ομως οσο καλος και αν φαινετια τωρα, ειναι σιγουρο πως θα πραξει τα ιδια με τον Καραμανλη
Το θεμα δεν ειναι λοιπον αν θα πεσει η ΝΔ, αλλα το αν θα προκαλεσει καμια νεα καταστροφη μεχρι να πεσει, (Αλεξης, δαση, οικονομια,εργασιακο)και αυτη τη φορα με την τοποθετηση σκληρων σε υπουργεια (ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ) το μεγεθος της καταστροφης θα ναι πολυ μεγαλυτερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial