Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Αν είσαι εφοπλιστής είσαι έκτακτη είδηση στα κανάλια, αν είσαι Κούνεβα δεν υπάρχεις…

ανατυπωση απο το μπλογκ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αν είσαι εφοπλιστής είσαι έκτακτη είδηση στα κανάλια, αν είσαι Κούνεβα δεν υπάρχεις…

Αυτή η εμετική σπουδή των κυρίαρχων Μέσων Μαζικού Εφησυχασμού να πλασάρουν την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου ως το κυρίαρχο θέμα, μόνο τυχαία δεν είναι.

Χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε τη σημασία που έχει η απαγωγή ενός άρρωστου ηλικιωμένου ανθρώπου, αναπόφευκτα κάνουμε τους εξής παραλληλισμούς και συγκρίσεις:

  • Το δράμα των χιλιάδων ηλικιωμένων αυτής της χώρας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας μετά από δεκαετίες στο μεροκάματο και αναζητούν με την ψευτοσύνταξη και το άθλιο σύστημα υγείας να τα βγάλουν πέρα, δεν θα γίνει ποτέ έκτακτη είδηση. Δεν θα ακούσουμε ποτέ διακαναλικά την έκκληση μίας φτωχής συνταξιούχου που θα ζητά βοήθεια για τον σύντροφο της για μια ακριβή εγχείρηση.
  • Το δράμα των χιλιάδων πολιτικών και οικονομικών προσφύγων, αυτού967299_bς που το σύστημα αποκαλεί λαθρομετανάστες, που πεθαίνουν κάθε μέρα στα ναρκοπέδια και στις ξέρες της δημοκρατίας ή στοιβάζονται στις παράγκες των δήθεν κέντρων περίθαλψης, δεν θα ξεφύγει ποτέ από την αφάνεια του σκότους της παραπληροφόρησης
  • «Περιστατικά» όπως αυτό της Κ. Κούνεβα δεν θα τα δούμε ποτέ σε έκταση δακρύβρεχτου σήριαλ όπως γίνεται τώρα με τον εφοπλιστή. Οι καθημερινές δολοφονίες εργατών από την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ή οι μαφιόζικες δολοφονικές ή εξοντωτικές επιθέσεις εναντίων συνδικαλιστών δεν θα παίξουν ποτέ πρώτη είδηση.
  • Τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας δεν αποτελούν είδηση για τους εργολάβους της προπαγάνδας. Είδηση αποτελεί αυτό που δεν κοστίζει πολιτικά και κοινωνικά, αυτό που διαμορφώνει ψευδαισθήσεις αυτό που παραποιεί την πραγματικότητα.

Η απαγωγή του εφοπλιστή είναι ένα θλιβερό γεγονός. Mια εγκληματική πράξη που αποσκοπεί στην μαφιόζικη εκβιαστική κερδοφορία, ανάλογης ίσως σημασίας των εγκλημάτων που συντελούνται καθημερινά σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων, δίπλα μας, γύρω μας. Σε μας, σε σας, σε όλο τον κόσμο που δεν ανήκει στη φάρα του Παναγόπουλου και των ομοίων του, που κυβερνούν τη χώρα και το κόσμο.

Κι όμως υπάρχει μία τεράστια διαφορά: στο κόσμο της παραποιημένης πραγματικότητας τα δεύτερα δεν υπάρχουν.

Τα καθημερινά εγκλήματα της ολιγαρχικής εταιρικής μεταδημοκρατίας των λαμόγιων και των μαυραγοριτών της σύγχρονης παραοικονομίας και των ένστολών ή άστολων ψευτονταήδων τους δεν υπάρχουν. Δεν παίζουν έκτακτη είδηση ποτέ. Κι όταν παίξουν, παίζουν λόγω… εξοστρακισμού απο την κοινωνική κατακραυγή.

Γι αυτούς δεν υπάρχουν Κούνεβες, Γρηγορόρουλοι, πρόσφυγες, άνεργοι, φτωχοί, ανήμποροι ηλικιωμένοι, ανασφάλιστοι, μισθωτοί που αγωνιούν για την ζωή και τη δουλειά, νέοι χωρίς μέλλον, μετανάστες, άεργοι επαγγε3107945735_220246075d_oλματίες, εργαζόμενοι στο έλεος της προσφορά και της ζήτησης μίας ανήλεης αγοράς που έχει μετατρέψει τα πάντα σε εμπόρευμα. Που τη ζωή και το θάνατο έχει μετατρέψει σε καθημερινό πλιάτσικο. Σε ένα αβάσταχτο κυνήγι όπου τα θηράματα είναι δεδομένα.

Όλα τα παραπάνω με τον τρόπο που βλέπουν αυτοί τη ζωή, απλά συμβαίνουν. Είναι φυσικά φαινόμενα και επακόλουθα μίας ζωής, κατακερματισμένης και λάθρα μοιρασμένης: από την μία πλευρά υπάρχουν αυτοί και από την άλλη εμείς, που απλά «συμβαίνουμε» κι ότι μας τύχει, μας αξίζει.

Του κυρίου Παναγόπουλου όμως δεν του αξίζει αυτή η περιπέτεια, αυτή η αγωνία, αυτός ο άχθος. Δεν είναι Κούνεβα ο κύριος Παναγόπουλος. Δεν καθαρίζει σκάλες. Αρα έχει δικαίωμα στην προβολή, έχει δικαίωμα στην έκτακτη είδηση.

Να συμφωνήσουμε ότι ο άνθρωπος Παναγόπουλος περνά δύσκολες ημέρες και να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά. Και η ευχή είναι πραγματική για τον συνάνθρωπο Παναγόπουλο.

Θα θέλαμε όμως κάποτε να δούμε τους Παναγόπουλους αυτού του κόσμου, αν θα πουν ποτέ το ίδιο για την Κούνεβα ή την κάθε Κούνεβα αυτού του κόσμου και μάλιστα διακαναλικά… Αμ δε…

fastbitter

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial