Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει για 16η μέρα η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι.

Οι σοβαρές ζημιές στα μάτια, το πρόσωπο, αλλά και ζωτικά όργανά της, αφού της έδωσαν και να πιει το καυστικό υγρό, αυξάνουν την αγωνία και την οργή της μητέρας της.

Μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η μητέρα της άτυχης γυναίκας έκανε έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο μεταξύ, οι συνάδελφοι της Κούνεβα μιλούν για καταστρατήγηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων στον κλάδο τους και εκτιμούν ότι πρόκειται για αντίποινα εργολάβων, εξαιτίας της έντονης συνδικαλιστικής δράσης του θύματος.

Δίνει μάχη για τη ζωή...


Σχετικά, η κα. Πετραλιά δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ότι "για τις συγκεκριμένες εταιρίες επανειλημμένως έχουν γίνει ενέργειες από το Σώμα επιθεωρητών Εργασίας, γίνονται έλεγχοι αρκετά συχνά και επανειλημμένως γίνονται συναντήσεις με το Υπουργείο"

Με αφορμή την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Λαμπρινίδης, έκανε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι σκοπός του ήταν να ευαισθητοποιήσει την Ευρώπη, τονίζοντας, ότι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπάρχει αύξηση τέτοιου είδους επιθέσεων.

Το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για την Κ. Κούνεβα στην Επιθεώρηση Εργασίας Θεσσαλονίκης, Φράγγων 14, την Παρασκευή.