Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΚΡΑ ΕΙΝΑΙ , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)VOL1


Mιλαμε για την επανασταλινοποιηση του σταλινικου ΚΚΕ μεσα απο το συνεδριο του, αλλα θα ημασταn αδικοι αν κατακεραυνωσουμε μονο το συγκεκριμενο κομμα ως σταλινικο. Υπαρχουν πολλες παραφυαδες αριστεριστικων οργανωσεων με μαοικοσταλινικη ιδεολογια.
Μελη αυτων των οργανωσεων λειτουργουν κυριως μεσα στα πανεπιστημια αλλα κ σεαλλους χωρους του γενικοτερου κινηματος.
Το υπολοιπο κινημα κανει το λαθος να τους ανεχεται-πραγμα που δε συμβαινει με το κκε-κυριως επειδη η δυναμη αυτων των οργανωσεων ειναι σχετικα μικρη.
Παρ ολη την μικρη του αριθμιτικη δυναμη, τα μελη των μαοικοσταλινικων οργανωσεων, με την πλυση εγκεφαλου-στρατευση, που εχουν υποστει μεσα στις ταξεις τους απο τους καθοδηγητες κ τον μικροκοσμο στον οποιο ζουν, λειτουργουν κ κινουνται , παρουσιαζουν μαι αδιαλλακτη ,εγωιστικη και εισοδιστικη σταση. Οπου σταθουν κ οπου βρεθουν κοιτανε να λειτουργησουν για οφελος της οργανωσης τους(να αποδειξουν οτι η δικη τους οργανωση εχει το αλαθητο, να στρατολογησουν μελη , να περασουν με το ζορι αποψεις κ λογικες της μικρης τους γκρουπας με το στανιο σε ατομα που δεν θελουν να ασπαστουν τις ιδεες τους).
Τακτικες υπουλες, πολιτικαντικες που δεν μπορουν να βοηθησουν ενα κινημα μαζικο να παει μπροστα.
Τις συγκεκριμενες οργανωσεις ομως δε τις νοιαζει η μαζικοποιηση του κινηματος αλλα η αναγνωριση της μικρο-ομαδας τους. Για αυτο φτανουν πολλες φορες στο σημειο , να διαβαλλουν κ να προσπαθουν να διαλυσουν ενα κινημα, αν δουν πως τα αρχικο τους σχεδιο εισοδισμου κ κυριαρχιας τους σ αυτο δεν προχωραει.
Η ιστορια των τελευταιων δεκαετιων εχει δειξει πως ο κοσμος δεν επιθυμει να προσχωρησει στις ταξεις τετοιων ακρο-αριστερων οργανωσεων, ενω αντιθετα δειχνει να ελκεται πιο πολυ απο τον αντεξουσιαστικο χωρο, ο οποιος δινει την ελευθερια στον οποιονδηποτε να εκφραστει με οποιον τροπο θελει , μακρια απο τον ξυλινο λογο του σταλινο-μαρξισμου κ χωρις την εξουσια ενος καθοδηγητη πανω απο το κεφαλι του.
Στις μαρξιστογενεις οργανωσεις , στην ουσια ψαχνουν για στρατιωτακια που θα κολλανε αφισες, θα μοιραζουν προκυρηξεις, θα προπαγανδιζουν τα κειμενα του καθοδηγητη τα οποια θα παρουσιαζονται προς τα εξω ως ο λογος της οργανωσης-κομματος. Αντιθετα στον αντιεξουσιασιτκο χωρο, το ατομο ειναι ελευθερο, οταν κ οποτε θελει να αναπτυξει την δραση που αυτο επιθυμει, να βγαλει τον δικο του λογο , να κινηθει χωρις την εξουσια ενος καθοδηγητη.
Παρ ολο που οι ταξεις των σταλινο-φρικιων της ακρας αριστερας συρρικνωνονται , οι ιθυνοντες των ομαδων αυτων συνεχιζουν μεσα απο την φαντασιωση τους πως κατεχουν το αλαθητο κ την απολυτη γνωση να εχουν την ιδια φρασεολογια κ πρακτικη με αυτην που ειχαν την δεκαετια του 70.
Η μονη αλλαγη που εχει παρατηρηθει σε καποιες απο αυτες τις οργανωσεις μεσσ στην δεκαετια του 90 κ 00 ηταν η αλλαγη της ονομασιας τους-ενα κολπο μπας κ προσσεγγισουν πιο ελευθεριαζοντα κοσμο.
Συνηθως αναλωνονται στην πολεμικη σε κομματια της αριστερας ή του κινηματος που μαζευουν περισσοτερο κοσμο απο αυτους.
Για παραδειγμα
Σε περιοδο κοινωνικων συγκρουσεων , αυτοι αναλωνονται σε μια πολεμικη κ σε χτυπηματα κατω απο το τραπεζι , τα οποια ομως βαφτιζουν κριτικη , στον αναρχικο αντιεξουσιαστικο χωρο (βλεπε μαθητικα, εξεγερση του δεκεμβρη κλπ)
σε προεκλογικες περιοδους , τα τελευταια χρονια αναλωνονται στο να χτυπανε τον ΣΥΝ κ τον ΣΥΡΙΖΑ , τρομοκρατημενοι απο την συσπειρωση οργανωσεων κ ψηφοφορων που αυτος μαζεψε
και γενικοτερα
κριτικαρουν το κκε , οχι τοσο για αυτο που ειναι
αλλα επειδη μονοπολει και υπερεχει αριθμητικα σε μελή στο πεδιο που ονομαζεται κομουνιστικος σταλινικος χωρος.
Οσο για προτασεις στην κοινωνια, αρκουνται σε αναρθρες κραυγες συνθηματολογικου περιεχομενου του στυλ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
τις ιδιες απαντησεις θα παρει ενας εργαζομενος -ανεργος -φοιτητης-μαθητης, αν τους ρωτησει
τι προταγμα εχουν για μια νεα καλυτερη κοινωνια.
Αυτα στην καλυτερη των περιπτωεων , γιατι την χειροτερη μπορει να σου απαντησουν
"Αυτο που εμεις προτεινουμε ειναι αλληλεγγυη στην Παλαιστινη, αυτο-διαθεση των λαων,αποδυναμωση του Αμπας κ της Φαταχ" και λοιπα παλαβα...
καποιοι δε συμπαθουντες φτασαν στο σημειο να πουν τον τελευταιο καιρο
"πολυ ασχοληθηκε το κιημα με την Κουνεβα, και ποια ειναι μωρε η Κουνεβα, εδω στη Παλαιστινη γινεται σφαγη"
Η Παλαιστινιολαγνια αυτη της ακρας αριστερας κρυβει την ενδομυχη λατρεια της σε εναν ακρατο εθνικισμο, εναν εθνικισμο που αποτελει τη καλυτερη μορφη μπουργκας(συγκαλυψης)της αδυνμιας της να δωσει λυσεις στα συγχρονα προβληματα του ελληνα εργαζομενου...αλλα για αυτα θα μιλησω σε επομενο ποστ
ΥΓ1-Εννοειτε πως η κριτικη διαθεση απεναντι στην Παλαιστινιολαγνια της ακρας αριστερας απο μερους μου, δεν εχει σκοπο να συκγαλυψει ή να παραβλεψει τα εγκληματα του Ισραηλινου κρατους κατα των Παλαιστινιων , αλλα να αναδειξει το γεγονος οτι η ακρα αριστερα θεωρει τον εθνικο αγωνα ενος λαου σημαντικοτερο πεδιο δρασης απο τον ταξικο αγωνα των εργαζομενων στην ελλαδα-θα τα πουμε σε λιγο εκτενεστερα για αυτο το θεμα, λιγο υπομονη

2 σχόλια:

Ανώνυμοςείπε...

πολυ σωστα ολα οσα γραφεις φιλε!καλησπερα,καλη εβδομαδα

Ανώνυμοςείπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΕς ΦΙΛΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial