Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΚΡΑ ΕΙΝΑΙ , ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)VOL2

Λοιπον...συνεχιζουμε το αφειρωμα-κριτικη στην μαοικο-σταλινικη αριστερα στην Ελλαδα, ή καλυτερα να πουμε για ολιγομελεις διασπαρτες οργανωσεις τους στον Ελλαδικο χωρο...
Τον Δεκεμβρη του 2008 με αφορμη την δολοφονια του 16χρονου Αλεξη(gregory)ξεσπαει μια τρομακτικη εξεγερση , απο ακρη σ ακρη σε ολη την χωρα.
Μια εξεγερση χωρις καθοδηγηση απο ηγετες...μια εξεγερση εναντια στο μαρξιστικο manual, που θελει ενα κομμα εργατικο να ηγειτε κ να καθοδηγει ως την τελικη νικη αυτην.
Στους δρομους βρισκονται αυτοι που ονομαζουμε λαος, αγανακτισμενος απο την οικονομικη τουαφαιμαξη, αηδιασμενος απο την κρατικη καταστολη.
Εκτος απο την εξουσια κ τα κομματα της βουλης, η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα, εχιε καθε λογο να νιωθει μουδιασμενη κ αμηχανη κατα την διαρκεια της εξεγερσης για τους εξης λογους
1-Βλεπει ενα τσουρμο ανθρωπων που εχει ιχαθει αρχηγους, κομματα κ οργανωσεις (κ το συνεχες ξεπουλημα του απο αυτους)να αυτο-οργανωνεται κ να αποφασιζει απο μονος του,χωρις εντολες απο τα πανω(καθοδηγηση, πεφωτισμενους ηγετεςκλπ0το τροπο διαμρτυριας κ δρασης του.
2-Φυσικα δεν ειναι το ιδανικοτερο πεδιο για την ακρα αριστερα να εξασκηθει σ αυτο που ξερει να κανει καλα, την ιντριγκα κ το γραψιμο μελων στις ταξεις της.
Σαν "μανα εξ ουρανου" ή επι το ελληνικοτερον, ως "απο μηχανης θεος" ερχεται η νεακριση στην Γαζα.
Το Ισραηλινο κρατος κ συγκεκριμενα , τα Ισραηλινα πολτικα κομματα, διαβλεπουν ενα ιδανικο πεδιο στην Γαζα, για να αποκομισουν προεκλογικα κ μετεκλογια οφελη, μεσω μιας εισβολης κ της προαπγανδισης αυτης.
Εναντια στην οργη για τον θανατο του Αλεξη, για το οικονομικο αδιεξοδο του συνολου της ελληνικης κοινωνιας, του νεου εργασιακου μεσαιωνα ου βιωνουμε ολοι μας, τωρα εχουν να αντιπαραβαλλουν οι αριστεριστες την αλληλεγγυη στην Γαζα κ επενδυουν με νυχια κ με δοντια σ αυτην.
Την ιδια περιοδο με τα προεορτια κ την λιγο εμτα την εισβολη στην Γαζα, λαμβανει χωρα η επιθεση στην Κ Κουνεβα, απο μπραβους των αφεντικων της εταιρειας οπου εργαζεται.
Η ακρα αριστερα με την φορα που εχει παρει(ιδιως οι μαοκοσταλινικοι) προσποιουνται οτι αγνοουν το θεμα Κουνεβα στην καλυτερη, στην χειροτερη, θεωρουν την εισβολη κ τον βομβαρδισμο της Γαζας σημαντικοτερο ζητημα απο την δολοφονικη επιθεση σε μια μαχητικη συνδικαλιστρια ενος ανεξαρτητου μη-εργοδοτικου, μη-ξεπουλημενου τυπου ΓΣΕΕ σωματειου.
Για κακκη τους τυχη το κινημα της εξεγερσης του Δεκεμβρη, σαφως και απο τη μια δεν αγνοει κ δειχνει την αλληλεγγυη του στην Παλαιστινη αλλα κινητοποιειται κ μεσ απο καταληψεις, πορειες,διαδηλωσεις κ για την Κ Κουνεβα.
Εδω ειναι, που καποιοι αρχιζου να ξενερωνουν. Φτανουν μεχρι κ το σημειο να παρεμβαινουν σε καταληψεις κ αλλου ειδους κινησεις που γινονται για να αναδειξουν το θεμα της Κουνεβα κ να ζητανε να δοθει περισσοτερη βαση στην Γαζα.
Γιατι τοση αγαπη με την Γαζα;
Γιατι αυτη η απαξιωση για τις επιθεσεις στην ιδεα του ανεξαρτητου συνδικαλιμου, απο κομματα, κομματιδια, γκρουπουσκουλα του φρικο-σταλινισμου στην Ελλαδα;
Μηπως γιατι εκ των πραγματων μια κουβεντα για την Κουνεβα, θα οδηγουσε στο τι ειδους συνδικαλισμο θελουμε στην Ελλαδα; Τι αμυνες πρεπει να αναπτυξουμε εναντια στην ολοενα αυξανομενη επιθεση των αφεντικων στους εργαζοεμους κ στα φτωχα λαικα στρωμματα;Με ποιο τροπο πρεπει να οργανωθει η κοινωνια εναντια στις δολοφονικες κ αφαιματκιες διαθεσεις των αφεντικων;
Σε αυτα τα ερωτηματα, που θα τιθονταν σε ενα ευρυ ακροατηριο, οχι απαραιτητως κοσμου που θα ηταν ενταγμενος καπου, η μονη απαντηση των μαοικο-σταλινικων γκρουπουρσκουλων θα ηταν "η ενταξη ολο κ περισσοτερων μελων στην δικια μας ομαδα"
ομως εκ των πραγματων μια τετοια απαντηση δε θα μπορουσε να δοθει γιατι θα επεφτε κραξιμο.

Δε μπορεις να πεισεις καποιον που μεσα απο την εξεγερση του Δεκεμβρη , αποκτησε πιστη στις δικες του δυναμεις, οτι δεν ειναι ικανος να στηριχτει σ αυτες και πω μονοτο δικο σου κομματιδιο κατεχει την απολυτη αληθεια, μια αληθεια που θα κανεις την χαρη να του την κοινοποιησεις.
Οποτε τι εμενε;
Να παιχτει το χαρτι του εθνικισμου, και δη της σκληρης μορφης του.
Με την εννοια εθνικισμο , δεν εννοουμε απαραιτητως μια φαιστικη ομαδα που σπαει κεφαλια, ή μια θεωρητικη ομαδα που προσπαθει να αποδειξει την ανωτεροτητα της δικης μας φυλης εναντι των υπολοιπων.
Εθνικισμος θεωρειτε κ η αποδοση δικαιου σε ενα κομματι λαου και η αποδοση συλλογικης ευθυνης σε ενα αλλο κομματι λαου.
Η συνταγη του παιχνιδιου ητανλιγο λαικιστικη κ γνωστη.
Μπηκε στο παιχνιδι η σταλινοαριστερα με συνθηματικου τυπου κραυγες
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
κ αλλα γνωστα κ χιλιοειπωμενα
Η σταση τους στην κριση-σφαγη στην Γαζα ηταν η ακολουθη
Καθαγιασαν την Χαμας (γιατι κρατουσε αυτη τα οπλα κατι που βολεψε το φαντασιακο της ακροαριστερας για να κανει πολιτικη στην ελλαδα, ασχετως αν η Χαμας κρατησε τα οπλα για να αντισταθει στη σφαγη του λαου της Γαζας)
Συγκεντρωσαν ολη την κριτικη κ πολεμικη τους στον Αμπας της ΦΑΤΑΧ, σε βαθμο μαλιστα που προσπαθουσαν να πεισουν την ελληνικη κοινωνια πως για τα προβληματα της Ελλαδας , μπορει να ειναι υπευθυνος και ο Αμπας
Αντικατεστησαν του ελληνες ναζι στην φρασεολογια τους περι κακκων εβραιων.
Καναν πως δεν ειδαν τις διαμαρτυριες των ισραηλινων πολιτων κατα του πολεμου κ των πρακτικων του ιδιου τους του κρατους(βλεπε ανυποταξιες,λιποταξιες, κινημα αρνητων στρατευσης ισραηλινων ακολουθουμενη απο την διακυρηξη οτι οσ τρατος της χωρας τους ειναι μια δολοφονικη μηχανη που στοχο εχει την σφαγη του παλαιστινιακου λαου κλπ)
Γιατι η σταλινικη αριστερα(ή να πουμε δεξια καλυτερα;)δεν ειδε τις κινησεις αλληλεγγυης κομματιου της Ισραηλιθνη κοινωνιας προς τους Παλαιστινιους;
Επειδη ολη η κοσμοθεωρηση της βλεπει τα πραγματα, οπως αυτα θα τα παρουσιαζε ενα φιλμ της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ με την Βουγιουκλακη κ τον Παπαμιχαηλ. Απο τη μια ολοι οι καλοι ελληνες και απο την αλλη ολοι οι κακοι Γερμανοι.
Για τους ταλινικους δεν μπορει σε μια ομαδα ανθρωπων(εθνος, λαος, εργατες,ξενοι)να υπαρχουν κ καλοι κ κακοι. Ή θα ειναι ολοι καλοι ή θα ειναι ολοι κακοι, αναλογοως τι θα αποφασισουν οι καθοδηγητες του σταλινισμου.
Αυτο συμβαινει γιατι κ στην θεωρηση του μαοικοσταλιισμου , ολες οι πολιτικες που εφαρμοστηκαν ητν στην βαση του συνολικου καλου εναντια στο συνολικο καλο
ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ, ειναι ολο το προλεταριατο καλο οποτε δικαιουτε να γινει δικτατορας της κοινωνιας μεσω του κομματος ηγετη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, μια απο τις διακυρηξεις της ηταν πως οι εργατες ολοι ειναι καλοι, ενω αντιθετα οι σπουδαγμενοι ολοι ειναι μολυσμενοι απο την καπιταλιστικη δυση.
ΕΚΤΟΠΙΣΕΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ,ολοι οι ΠΟΝΤΙΟΙ, ΟΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ κλπ εθνη ειναι μικροαστοι , οποτε τους εκτοπιζουμε.
Τα ολοκληρωτικα καθεστωτα κ οι ολοκληρωτικες λογικες μεταφραζονται σε θεωριες του ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΛΟΥ ή του ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΚΟΥ.
Καποια στιγμη μεη τετοιων οργανωσεων , αφου παραπιεστηκαν να απαντησουν για το κυμα αντιδρασεων μεσα στην Ισραηλινη κοινωνια για τον ΠΟΛΕΜΟ-ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ απαντουσαν
"ε κ να αντιδρασε μια μεριδα της Ισραηλινης κοινωνιας , ειναι λιγοι αυτοι"
αυτο τι σημαινει;
οτι απο τη στιγμη που ειναι λιγοι , τσουβαλιαζονται στο ιδιο σακι με τους στρατοκρατες πολεμοχαρους συμπατριωτες τους;
με την ιδια λογικη η σταλινοαριστερα στην ελλαδα εκλογικα παιρνει το 0,0002%
ποοσοστο σαφως μικροτερο α[πο αυτο των Ισραηλινων πολιτων που ηταν αντιθετοι με μια νεα συρραξη στην ΓΑΖΑ.
Γιατι ομως τετοια μανια με την Γαζα;
Πρακτικα να το δουμε προκυπτουν μερικες απαντησεις
Λοιπον..
για την σταλινικη αριστερα
1-Η ΓΑΖΑ ειναι αρκετα μακρια κ οσο κ να φωναζει ξερει πως ουτε αισθηση κανουν οι κραυγες τους, ουτε παιζουν καποιο ρολο στην εκβναση των μαχνω ή των διαπραγματευσεων κλπ, ειναι μια ανεξοδη δηλαδη πολιτικη που μονο ηρωικα χαρακτηριστικα μπορει να παρουσιασει κ αυτα σε μια ψευδη διασταση, αφου κανενας σταλινικος δεν πολεμαει στην Γαζα
2-Αποπροσανατολιζει το κινημα απο προβληματα στο εσωτερικο της Ελλαδας με τ αοποια οι σταλινικοι δε θελουν να ασχοληθουν γιατι δεν εχουν να δωσουν απαντησεις
Αλλωστε μην ξεχαμε οτι και ο ιδιος ο Σταλι εχτισε τον μυθο του μονο αφου ξεσπασε ο Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Η Ευρωπη δεν τον τιμησε ω εναν ηγετη που εδωσε λυσεις στα προβληματα των φτωχων.εργατων κλπ αλλα ως ενα πολεμιστη που εδιωξε τους Γερμανους.
Ειναι φυσικο, οι απογονοι του να δικατεχονται απο μια πολεμολαγνεια κ να απαξιωνουν εργατικα κοινωνικα προβληματα που συμβαινουν εξω απο την πορτα τους προς χαριν ενος πολεμου που συμβαινει αρκετ μακρια απο την χωρα που ζουν οι ιδιοι.
ΥΓ1-Ασε που η ολη τους η αναλυση για την Παλαιστινη , την Γαζα και το Παλαιστινιακο προβλημα ειναι κομμενη κ ραμμενη στα μετρα τους, απεχει παρασαγκας απο την αληθεια κ εχει γραφτει οχι για να οφελησει προς οφελος της αλληλεγγυη την Παλαιστινη , αλλα των μικρο-πολιτικων τους συμφεροντων , που μεταφραζονται στο να στρατολογησουν κανα χαζοχαρουμενο σε καμια σχολη.
υγ2- Η πραγματικη αλληλεγγυη σε ενα λαο που δοκιμαζεται κ ή μετατροπη της δοκιμασιας αυτου σε σταλινικη μικροκομματικη υπεραξια ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.
υγ3-στην ουσια δηλαδη οι ακροαριστεροι δεν καιγοταν να δειξουν αλληλεγγυη στην παλαιστινη οσο να προσκομισου πολιτικα οφελη παρουσιαζομενοι ως αλληλεγγυοι με αφορμη την εκρηξη της βιας στην περιοχη.
υγ4-το ιδιο πραγμα ειχαν πραξει πρινχρονια με το σχεδιο ΑΝΑΝ. Ουρλιζαν κ κραυγαζαν το ΟΧΙ τους στο σχεδιο, αλλα οταν τους ρωτουσες τι λεει το σχεδιο ΑΝΑΝ απατουσαν πως δεν μπηκαν στο κοπο να το διαβασουν.
Τοτε γιατι λεγαν ΟΧΙ σε κατι που δεν γνωριζαν τι λεει;
Η απαντηση που διναν ηταν απλη.
Μα για να την ακουσουν οι Αμερικανοι.

Τα συμπερασματα δικα σας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial