Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ;

Κυριακή, 1 Μάρτιος 2009

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΝΙΔΑΣ...Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ...

Με μια απαράδεκτη και επικίνδυνη από κάθε άποψη παρέμβαση υπέρ της πολυεθνικής εργοδοσίας και με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα της επιχείρησης «JUMBO» σε βάρος των εργαζόμενων και του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση,
ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς
απαιτεί με έγγραφο - εντολή προς τους υφιστάμενους εισαγγελείς να μεριμνήσουν για την καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομενων και προκαταλαμβάνει τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος συνδικαλιστών και συνδικάτων,
που σέρνονται στο εδώλιο
από την πολυεθνική εργοδοσία.

Το έγγραφο του Γ. Σανιδά στάλθηκε στις 16 Φλεβάρη, την ίδια δηλαδή μέρα που στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της JUMBO σε βάρος έξι συνδικαλιστών και δυο σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του Νίκου Νικολόπουλου.

Ο συγχρονισμός Εισαγγελίας και εργοδοσίας δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να χτυπηθεί το εργατικο κίνημα και να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση, αφού στο σύνολό τους οι κινητοποιήσεις χαρακτηρίζονται σαν «εγκλήματα» από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το γεγονός ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης συνεχίζεται για δυο σχεδόν μήνες, με κλιμακούμενη μάλιστα ένταση, δείχνει ότι το αντεργατικό σχέδιο στηρίζεται πλήρως από την κυβέρνηση, που αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις.Το έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απευθύνεται στους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών, Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Λάρισας, Πατρών και κοινοποιείται στον αναπληρωτή υπουργό (Δημόσιας Τάξης) Χρ. Μαρκογιαννάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Β. Τσιατούρα». Το έγγραφο αναφέρει (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Διαβιβάζουμε μια ακόμη αναφορά (4η κατά σειρά) με ημερομηνία 1/2/2009 του Συλλόγου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος και το συνημμένο σ' αυτή από 9/2/2009 έγγραφο της εταιρείας JUMBPO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τα οποία καταγγέλλονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα σε βάρος καταστημάτων της εταιρείας JUMBPO από τους σε αυτά (τα έγγραφα) αναφερομένους και παρακαλούμε να ενεργήσετε τα νόμιμα, καθ' όσον αφορά στα καταγγελλόμενα και τελεσθέντα ήδη στην περιφέρειά σας εγκλήματα, μεριμνώντας για την ταχεία περάτωση της προδικασίας.

Εφιστούμε εξάλλου την προσοχή, όπως σε περίπτωση επαναλήψεως της εκνόμου δραστηριότητας σε βάρος των καταστημάτων της ανωτέρω εταιρείας, μεριμνήσετε για εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας κατά των πρωταιτίων των τελουμένων αυτόφωρων εγκλημάτων, ώστε να τύχουν της εννόμου προστασίας που δικαιούνται οι ρηθείσες επιχειρήσεις».Από το έγγραφο γίνεται καθαρό ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου:

Χαρακτηρίζει «έγκλημα» τη συνδικαλιστική δράση και απαιτεί την ποινικοποίησή της, με διαδικασίες μάλιστα «εξπρές», προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Το γεγονός εξάλλου ότι την παρέμβαση προκάλεσαν οι επίμονες αναφορές του ΣΕΛΠΕ, δηλαδή των μεγαλεμπόρων, δείχνει και την προθυμία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους σε βάρος του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση, την οποία ούτως ή άλλως έχει ποινικοποιήσει η πολυεθνική, απολύοντας τον Νίκο Νικολόπουλο επειδή απέργησε στις 10 του περασμένου Δεκέμβρη.

Θεωρεί προκαταβολικά «τελεσθέν έγκλημα» και «έκνομη δραστηριότητα» κάθε προηγούμενη κινητοποίηση. Επί της ουσίας δίνει κατεύθυνση στους δικαστές που θα ασχοληθούν με την υπόθεση να καταδικάσουν τους συνδικαλιστές που στοχοποιούνται από τις μηνήσεις της εργοδοσίας και να τους καταδικάσουν τόσο στα ποινικά, όσο και στα αστικά δικαστήρια. Οι διαστάσεις αυτής της απαράδεκτης παρέμβασης γίνονται ακόμα καλύτερα αντιληπτές αν σκεφτεί κανείς ότι στα δικαστήρια εκκρεμούν συνολικά 39 μηνήσεις κατ' αγνώστων και μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με εξοντωτικά μέτρα για συνδικαλιστές και συνδικάτα του ΠΑΜΕ. Είναι φανερό ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δίνει εντολή για την έκδοση καταδικαστικών αποφάσεων.

Απαιτεί την ένταση της καταστολής σε βάρος του δίκαιου αγώνα που από την πρώτη στιγμή της απόλυσης δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει το κεφάλι τον εργαζόμενων που παλεύουν για την επαναπρόσληψη ενός υπάλληλου που δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς και απειλές. Μ' αυτό τον τρόπο μετατρέπεται σε συνήγορος και έμμεσα καλύπτει τις πρακτικές της εργοδοσίας, για τις οποίες μάλιστα υπάρχουν μηνήσεις και καταγγελίες που ακόμα δεν έχουν διευθετηθεί από τη δικαιοσύνη. Σε αντίθεση, βέβαια, με τις μηνύσεις και τις αγωγές της πολυεθνικής που βρίσκουν άμεση ανταπόκριση και σπουδή από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη.

Πλεον,μεχρι και ο Αρειος Παγος οπως βλεπουμε παραπανω,ποινικοποιει τον συνδικαλισμο και το δικαιωμα των εργαζομενων
σε απεργιες και κινητοποιησεις.

Οταν βλεπετε μεχρι και το ανωτατο δικαστηριο της χωρας,να παιρνει τετοιες απροκαλυπτες αποφασεις...τοτε μαλλον η Δημοκρατια μας περναει κριση,καθως η εννοια της γινεται στην πραξη ταυτοσημη με αυτη του φασισμου.

Βγαλτε τα συμπερασματα σας για τον Γιωργο Σανιδα
και τις πολιτικες που ακολουθει-εξυπηρετει.


ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2009

ανατυπωθηκε απο Λαρισα κανεναςγι ψωνια στα μαγαζια της

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial