Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΧΕΙ
Αποστολή με email

Η οργάνωση «Έλληνες Ενεργοί Πολίτες» σε συνεργασία με την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «Homeless Support» οργανώνουν αυτή την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους άστεγους της Αθήνας.

Υπνόσακοι και υποστρώματα θα συγκεντρωθούν την Κυριακή, από τις 10:00 ως τις 17:00, μπροστά στη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο, και θα διανεμηθούν στους αστέγους της Αθήνας, στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια, τα παγκάκια και τις πλατείες για «σπίτι» κάθε νύχτα. Οι δύο οργανώσεις απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για συμμετοχή με τα μέσα που ο καθένας διαθέτει και επισημαίνουν το μέγεθος του προβλήματος που ολοένα και αυξάνεται.

Πράγματι, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά. Ο αριθμός των αστέγων της Αθήνας ανέρχεται στους 20.000, από τους οποίους περίπου 2.000 βρίσκουν στέγη για μικρά χρονικά διαστήματα σε μη κυβερνητικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις και άλλοι 500 διαμένουν σε οικοτροφεία. Επιπλέον, περίπου 2.000 κατοικούν σε κτίρια υπό κατάληψη και πρόχειρα καταλύματα, ενώ 3.000 βρίσκουν καταφύγιο σε άσυλα ή ιδρύματα. Τέλος, διόλου ευκαταφρόνητος είναι ο αριθμός των 8.000 αλλοδαπών που αιτούνται άσυλο και παραμένουν στην πόλη χωρίς κανένα απολύτως κατάλυμα.

Η παραπάνω τραγική κατάσταση οφείλεται στην ανέχεια που μεγάλος αριθμός των νέων αντιμετωπίζει στις μέρες μας. Ανάμεσα στους αστέγους βρίσκονται άτομα που έχασαν την ιδιοκτησία τους με δήμευση, λόγω δανείων ή άλλων οφειλών, άτομα που έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους και μαστίζονται από την ανεργία, καθώς και αλλοδαποί που βρίσκονται παρανόμως στην Ελλάδα και φυτοζωούν με πενιχρά μέσα, περιμένοντας να τους χορηγηθεί άσυλο ή άδεια διαμονής.

«Φυσικά όλοι αυτοί οι νέοι άστεγοι δεν είναι καταγεγραμμένοι. Είναι λίγο σαν «αόρατοι» άστεγοι, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν φτάσει ακόμα στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά δεν απέχουν πολύ» δήλωσε η κ.Βασιλική Τζανάκου, μέλος της οργάνωσης «Homeless Support». Γι’ αυτό και ελήφθη η απόφαση από την εν λόγω οργάνωση, σε συνδυασμό με τους «Έλληνες Ενεργούς Πολίτες», να διανείμουν οι ίδιοι τους υπνοσάκους και τα υποστρώματα στους αστέγους, εκεί όπου αυτοί βρίσκονται. «Θα πάμε εμείς να τους βρούμε, δε θα περιμένουμε να έρθουν εκείνοι σε εμάς», εξήγησε η κ.Τζανάκου.

πηγη tvxs


σχολιο samurai
οσο λακαμαδες και να ειμαστε κ να μας φταινε τα μικρα κ τα μεγαλα
οσο λακαμαδες να ναι κ οι αστεγοι
οτι δικαιολογια κ να υπαρχει για την κατασταση τους
πρεπει ολοι να βοηθησουμε οπως μπορουμε
γιατι το να ζεις στο δρομο ειναι
οτι χειροτερο υπαρχει
εδω εμεις που δουλευουμε στο δρομο
εκτεθιμενοι στα στοιχεια της φυσης
εχουμε φτασει σε σημειο πανω στην δουλεια
να μας φταινε ολοι
να ζαλιζομαστε απο τον καυσωνα
να γονατιζουμε κ να ημαστε ετοιμοι
να κλαψουμε απο το κρυο
σκεφτειτε πως ειναι να ζεις στο δρομο
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
© Copyright by SAMURAI KABATZA  |  Template by Blogspot tutorial